reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Super! Rośnięcie zdrowo!
Ja się zastanawiam czy iść na betę - nigdy jeszcze nie robiłam..
A do lekarza kiedy się wybierasz?

To mamuśka spokojniejsza :)
Ja dziś poinformowałam przełożonego, on ze względu na fizyczna praca od razu zalecił iść na L4 a na jutro dostałam urlop.. Czyli wychodzi na to, ze do pierwszej wizyty u gina zostało mi 2 dni pracy Ciekawe czy chcą w ogóle od razu tak dawać zwolnienie..
To super, że masz takie możliwości. Rośnijcie w siłę..

reklama
Dziękuję za pamięć :) miałam wczoraj wizytę u lekarza.zarodek ciążowy widoczny. Narazie nic więcej nie dało się sprawdzić. Ale ja już jestem spokojna i szczęśliwa !!!
Kolejna wizyta za mc i wtedy idę na L4 ;) bede zbierać sily na trudniejsze czasy.
Czuje się dobrze, bolą tylko piersi i czasem kluje podbrzusze. Do tego małe zawroty i czasem się czuje jakby mi mózg wyssalo Ale to chyba dlatego że nadal nie mogę się nacieszyć tym że się udało;) :) :) trochę się naczekalismy..
No jak by tu zapomnieć o takich pozytywnych kobitkach z dobrymi wiesciami, tak potrzebnymi tutaj. Brawo tylko tak dalej, rośnijcie w zdrówku..!!!

Czyli wszystko idzie w dobrą stronę, czekamy na wieści i trzymam kciuki.
Szczerze mówiąc nie zakładam że cokolwiek mogłoby pójść zle. Wychodzę z założenia że to mocna ciaza i będzie dobrze :) bety nie sprawdzałam po raz drugi. Oby do przodu. Obecnie 5t1d ;) trzymam za was kciuki i wciąż podczytuje!!!

OdNowa no walsnie chce jak najszybciej. Tylko na usg pojde zeby sprawdzic, czy napewno wszystko ok, a na 13.09 jestem zapisana na nfz, chociazby po to zeby miec badania za free. Dzis sie zapisze do mojej doktor co kiedys prowadzilam ciaze ale ona chyba tylko prywatnie :-(

Cześć,
Jestem tu nowa. Staramy się z mężem o dzidziusia od 15 miesięcy. W grudniu 2018 roku robiliśmy oboje badania. Moje wyszły ok, męża tragiczne (robione w Invikcie). Ja dostałam po konsultacji z ginekolog lek na cukrzycę. Odstawiłam sama ten lek że względu na objawy od strony zoladkowo-jelitowej. W kwietniu za namową koleżanki poszłam do ginekologa, który pomógł wielu parom w tym mojej koleżance po 3 latach starań (zaszła w ciążę po 1 wizycie). Mąż powtórzył badania, bo lekarz twierdził, że w klinikach niepłodności fałszują specjalnie wyniki. Nowe wyniki wyszły bardzo dobre... Lekarz kazał zacząć ćwiczyć, przejść na dietę z niskim IG, przepisał leki na infekcje i rozpuszczenie zrostów w jajowodach. Po półtora miesiąca zaszłam w ciążę. Niestety w 6 tyg. poroniłam samoistnie, HCG nie przyrastało. Od cyklu po poronieniu przepisał mi Nolvadex, w kolejnym (aktualnym) Nolvadex i duphaston. Dziś mam 30 dzień cyklu. Owulacja była 20 dnia, pękły dwa pęcherzyki. A ja mam po prostu doła. Czuję że nic z tego bo brzuch boli jak na okres, mam dreszcze co zawsze mam przed okresem. Mąż już nie ma siły słuchać o tym wszystkim, bo co miesiąc jest to samo. Koleżanki, z którymi równolegle się starałam są w ciąży. Nie mam już z kim pogadać... Chodzę do psychologa ale to nie to samo... Boje się, że się załamię. Wcześniej leczyłam się farmakologicznie na depresje, ale teraz przy staraniach nie mogę brać leków. Jeszcze te hormony wszystko potęgują :(

@mycha_00 rzeczywiście idziemy z terminem równo, dziś mam 5t2d :) super, że u lekarza oki. Ja czekam na wizyty. Chętnie poczytam, jak u Ciebie :) podoba mi się Twoje nastawienie. Kiedy kolejna wizyta?

reklama
Ja dziś mam 10 dpo i ostatni dzień duphastonu. Może w niedzielę albo wtorek zatestuje o ile @ nie przyjdzie.
A to mamy tak samo ja też dziś 10dpo, i też myślę, że w niedzielę zatestuje, kupiłam sobie te tanie testy pepino i stwierdziłam, że sobie właśnie eksperymentalne dziennie od niedzieli będę sprawdzać. Co z tego będzie zobaczymy. Za Was trzymam kciuki!!!

Do góry