reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Być może u Ciebie niekoniecznie :) u mnie dziś 16 dc czekam na męża mamy trochę się wyluzowac bo teraz wszystko podporządkowane staraniom..
Czyli to znów podświadomość szaleje. Niecierpie tego okresu od owulki do @ bo tyle razy mówie ze nie będę sie nakrecac a i tak głowa swoje robi.

reklama
Dziewczyny A co przyjmujecie? Ja sam kwas foliowy i Wit D ale zastanawiam się nad kupnem pregna start, polecacie? Czy macie inne sprawdzone suplementy?
Ja biore B kompleks, Inofem a teraz zamiast Inofem bede jesc Femibion gdyz zostaly mi tylko 4 tabletki jodidu a nie jest dostepny na rynku na razie 🙁 no i w Femibionie jest calkiem ok dawka jodu Chyba ze i to i to, tylko nie wiem czy kwas foliowy mozna przedawkowac?

Wczesniej bralam tez kwasy dha z solgara.

I tyle, do tego codziennie euthyrox no i jodid.
Teraz duphaston i moj zoladek juz kwiczy

Ja czytałam, że krew z nosa można uznać jako objaw ciąży, wiesz hormony i te sprawy :)

No ok ale dopiero 24dc to nie wiem czy to już by mogły hormony działać. Tzn bardzo bym chciala bo nawet pamiętam jak koleżanka narzekała że miala w pracy krwotoki z nosa a później się dowiedziałam że w ciąży jest. Także nie żebym się nakręcała....

Ja od odstawienia antykoncepcji mam zaparcia że głowa mała, w życiu tak nie miałam 🤦‍♀️

No w sumie też możliwe... hmmmmm tak to jest jak nagle człowiek aż tak się obserwuje.. to widzi wszystko co chce widzieć..

Pytałam się męża o tą kreskę na brzuchu, nie sugerując że to może coś znaczyć i tak popatrzył i stwierdził że się wcześniej nie przyglądał i nie wie.
A wiem że dziewczyny pisały że to w połowie ciąży albo pod koniec, ale też widziałam na necie że się zdarza że np nie ma WGL albo że się bardzo wczas pokazuje. Także to też nie reguła chyba.

Dziewczyny ja jestem załamana
Boli mnie brzuch już kilka dni. Po tym dostinexie i duphastonie czuje sie tragicznie. Od wczoraj jestem cała w syfach, sikam co godzine, czuje sie jakbym miała grype. Do tego jajnik na którym jest cysta mnie kłuje. Do tego dziwny śluz. Na pewno kolejny raz nic z tego. Przez sekunde po usg, na którym okazało sie, że jedno jajko pękło miałam gram nadzieji, ale już mineła.

W czwartek/piatek termin @. Juz bym chciala by byl ten dzien bo ten bol brzucha mnie wykonczy a nawet nic nie moge wziac ☹

Jedząc za mało organizm odkłada bo dostaje sygnał że będzie glodiwal więc odkłada
Pijesz minumum 2 litry wody?
Śniadanie 13 to najgorszy z możliwych pomysl
O której chodzisz spać? Kolacja powinna być na 1.5 godz przed snem
Może tu jest przyczyna ?
Wszystko to wiem tylko gorzej z praktyką, praca nie pozwala mi na 5 posiłków, śniadania z rana nie zjem bo jest mi niedobrze na samą myśl, spać chodzę ok.1 a kolację do 19 max zjadam, wody nie piłam praktycznie w ogóle.
Od 08.11 postanowiłam się ostro wziąć za siebie bo te 7kg widać gołym okiem i czuję się fatalnie z nimi. Obowiązkowo 2l wody minimum, posiłków staram się zjadać 5, do śniadań się nie przekonam, zamiast kanapek, które chwytałam w locie jem jogurt naturalny a zamiast owoców warzywa. No i wróciłam do ćwiczeń i NIC ..
I to mnie przeraża bo do tej pory nie przykładałam się do diety a od kwietnia nawet pół przysiadu nie zrobiłam ;) i było ok a od września posypało się wszystko, włosy, rzęsy, paznokcie,cykl miesiaczkowy i waga. Tak nagle i zbiegło się to ze staraniami, że zaczęłam rozmyślać czy mój organizm sobie ciąży nie uroił ;)

Ja też tak mam i tsh mi spadło wiec chyba działa
Do tego biorę Jodid

Co do wagi to u mnie w od stycznia do listopada "bez powodu" -7kg
Nie wiem skąd, bo euthyrox jem od sierpnia
Zazdro!

Muszę znowu powalczyć z tą ferrytyną bo jak poczytałam to faktycznie nic bez niej nie ruszy :/
I też beznadziejnie po Duphastonie się czuję, najgorszy jest ból głowy :/ i bez tego się dość często z nim męczyłam :/
Wszystko muszę zapisać na kartce i w poniedziałek przegadać z nowym lekarzem.

Kurze dziewczyny... nie wiem co się dzieje... Kalendarzyk pokazuje owulacje wczoraj. A śluz płodny i bóle owulacyjne były już wtorek-środa. Od wczoraj okropnie kluja mnie jajniki. I w ogóle mam brzuch jakbym miała w nim kamień. Nie mogę dobrze się wyprostować. I śluz taki dziwny, nigdy takiego nie miałam. Bardzo gęsty, biały i jest to dużo jak w dni płodne. Trochę wygląda jak ten płodny Ale to niemożliwe bym płodny śluz miała 8 dni... Jestem dzisiaj mega osłabiona, jak coś robię to zimne poty mnie zalewają. Kurde... To nie możliwe by 4 dni po owulacji, (nawet jeśli coś by się świeciło) miała takie objawy... zaczynam się martwić... Nigdy już po owu nie bolaly mnie ani brzuch ani jajniki. Ból zaczynał się dzień lub 2 przed okresem...

Kurze dziewczyny... nie wiem co się dzieje... Kalendarzyk pokazuje owulacje wczoraj. A śluz płodny i bóle owulacyjne były już wtorek-środa. Od wczoraj okropnie kluja mnie jajniki. I w ogóle mam brzuch jakbym miała w nim kamień. Nie mogę dobrze się wyprostować. I śluz taki dziwny, nigdy takiego nie miałam. Bardzo gęsty, biały i jest to dużo jak w dni płodne. Trochę wygląda jak ten płodny Ale to niemożliwe bym płodny śluz miała 8 dni... Jestem dzisiaj mega osłabiona, jak coś robię to zimne poty mnie zalewają. Kurde... To nie możliwe by 4 dni po owulacji, (nawet jeśli coś by się świeciło) miała takie objawy... zaczynam się martwić... Nigdy już po owu nie bolaly mnie ani brzuch ani jajniki. Ból zaczynał się dzień lub 2 przed okresem...
Wygląda na to, że owulacja była wczoraj stąd ten ból jajników i duże ilości śluzu. Kalendarzyki często się mylą. A sluz plodny mógł pojawić sie nawet kilka dni wcześniej, to normalne

reklama
Tyle że śluz płodny miałam od 11 dc A kalendarzyk owulacje pokazuje na 18 dc coś mi za długo. Ból owulacyjny typowy taki jak zawsze miałam w środę... A teraz kluja jajniki. I ten dziwny śluz który z plodnego ciągnącego przezroczystego, nadal jest Trochę ciągnący Ale Bielawy taki dziwny jak krem... Nie wiem już co myśleć, czy to jeszcze płodne czy nie czy dalej się starać czy jak...
Wygląda na to, że owulacja była wczoraj stąd ten ból jajników i duże ilości śluzu. Kalendarzyki często się mylą. A sluz plodny mógł pojawić sie nawet kilka dni wcześniej, to normalne

Do góry