reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

U mnie biegunka nic nie znaczy w sensie jest to "normalka" przy ibs, bardziej mnie zastanawia ze w sumie od owulacji mam niemilosierne wzdecia i mini zaparcia, a to już raczej nowość. A o syfach już nie wspomnę. Przez całe 3 lata anty nie miałam tyle syfow co mam teraz w jednym cyklu, szyja, plecy na klatce nawet jeden czy dwa, a twarz... uh ah przykro patrzeć, nawet za uchem mi się 3 koło siebie zrobiły. Istna porażka.
I WGL to na brzuchu od pępka w dół mi się zrobiła ciemniejsza kreska (muszę męża wypytac czy zawsze tak miałam czy już swiruje)
A jeszcze mój cudowny zartownis ostatnio rzucił tekstem: "No może Ty w końcu jesteś w tej ciąży bo tyyyyyle to już trwa" oczywiście przypomnę to nasz 2 cs od odstawienia anty więc takie żarty nas jeszcze śmieszą A nie doluja xD
Ja od odstawienia antykoncepcji mam zaparcia że głowa mała, w życiu tak nie miałam 🤦‍♀️

reklama
A już w temacie staraczkowym to nienawidzę szukać sobie objawów ale owulacja była już kilka dni temu a mnie kłuje jajnik jak na owulacje co przed okresem mi się nie zdarzało. No i głowa szaleje 😇

Ja mialam tak w tamtym cyklu, ból lewego jajnika, ciągnięcie w pachwinie nawet ból podbrzusza :)
A już w temacie staraczkowym to nienawidzę szukać sobie objawów ale owulacja była już kilka dni temu a mnie kłuje jajnik jak na owulacje co przed okresem mi się nie zdarzało. No i głowa szaleje [emoji56]

Jedząc za mało organizm odkłada bo dostaje sygnał że będzie glodiwal więc odkłada
Pijesz minumum 2 litry wody?
Śniadanie 13 to najgorszy z możliwych pomysl
O której chodzisz spać? Kolacja powinna być na 1.5 godz przed snem
Może tu jest przyczyna ?
Całkiem spoko bo my listopad odpuściliśmy, później się okazało że i tak bezowulacyjny. A po tym duphastonie myślałam, że @ się przesunie jeszcze bardziej. Na szczęście jest i teraz liczę na owulację..

Coraz lepsze wiadomości :/ Ja z rana piję tylko kawę, od poniedziałku zapisywałam posiłki i pierwszy najwcześniej o 13ej także słabo bo ostatni przed 18tą, kolejne spodnie odmawiają współpracy :/ Moje znajome to, co ja zjem przez cały dzień, zjadają na śniadanie i jest ok a ja mam już wrażenie, że tuję od samego patrzenia :/
Z tą anemią to ja w ostatnim roku zwiedziłam różne oddziały, na hematologii doprowadzili ferrytynę do normy ale teraz znowu czuję że się posypało :/

Nie pomogę bo moje endometrium zawsze jest ciążowe i istnieje obawa endometriozy w niedalekiej przyszłości. Póki co wszystko idealnie się złuszcza , aż w nadmiarze stąd też między innymi wieczna anemia :/

Dziekuje za odpowiedź:) Tez staram się eliminować dzienne karmienia ale w nocy młody nadrabia że zdwojoną siłą. Nigdy nie przespal całej nocy, pierwsza pobudka już koło 23. Też będę musiała tatusia bardziej zaangażować;) A powiedz mi jeszcze czy podczas kp cały czas miałaś takie nieregularne cykle, tzn nic nie szło w stronę skrócenia i unormowania?
Trudno mi powiedzieć tak do konca. Na początku jak dostałam okres to cykl, dwa albo i 3 miałam takie jak przed ciążą bo ok 30 dni. Potem się na kilka cykli mocno rozregulowało. A ostatnio już 2 razy miałam cykl ok 34 dni więc może to bedzie teraz taka moja nowa norma ale pewności nie mam :) a próbowałaś w nocy wysłać czasem męża, żeby utulil synka bez dawania mleczka? Nie wydaje mi się, żeby dzieci w tym wieku chciały tyle razy cycusia w nocy z głodu, raczej zaspokaja w ten sposób potrzebę bliskości. Nie mówię tez o każdej jego pobudce ale np raz czy dwa razy w nocy na poczatek. U nas czasem się tak udawało, że zasnął w nocy bez mleka ;) zawsze był to mały kroczek, żeby ograniczyć cycusia ;) a tak z ciekawości zapytam, ile śpi Twój synus w ciągu dnia?

Trudno mi powiedzieć tak do konca. Na początku jak dostałam okres to cykl, dwa albo i 3 miałam takie jak przed ciążą bo ok 30 dni. Potem się na kilka cykli mocno rozregulowało. A ostatnio już 2 razy miałam cykl ok 34 dni więc może to bedzie teraz taka moja nowa norma ale pewności nie mam :) a próbowałaś w nocy wysłać czasem męża, żeby utulil synka bez dawania mleczka? Nie wydaje mi się, żeby dzieci w tym wieku chciały tyle razy cycusia w nocy z głodu, raczej zaspokaja w ten sposób potrzebę bliskości. Nie mówię tez o każdej jego pobudce ale np raz czy dwa razy w nocy na poczatek. U nas czasem się tak udawało, że zasnął w nocy bez mleka ;) zawsze był to mały kroczek, żeby ograniczyć cycusia ;) a tak z ciekawości zapytam, ile śpi Twój synus w ciągu dnia?
Mój to taki niejadek, że czasem mam wrażenie że tylko to mleko trzyma go przy życiu;) W nocy próbowaliśmy wszystkiego, tulenia, śpiewania, na zmianę z mezem i nic. Tylko cyc go uspokaja i pozwala spać dalej. Mm też próbowałam podac to pluł i płakał ech. No nic, będę próbować:)
Co do drzemek to ma jedna koło godz 12 i śpi 2,5h 😀 Cudowny czas ;)

reklama
A skąd! Dziwne, że miałam te objawy ale byłam nakręcona przez lekarza że jest pecherzyk i na następną wizytę będę się umawiać w ciąży... [emoji2368]
Czyli to znów podświadomość szaleje. Niecierpie tego okresu od owulki do @ bo tyle razy mówie ze nie będę sie nakrecac a i tak głowa swoje robi.

Do góry