reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Budkaa, a po ile dniach od owulacji zrobiłaś test? Bo pamiętam, że był wyraźny, żaden cień tylko ładna kreseczka
Ciezko mi powiedziec kiedy byla owu ale 8dc (17.11) mialam bol lewego jajnika dosc uciazliwy taki tępy, a kalendarzyk pokazywal termin owu na 14dc (23.11) a testow owu nie robilam wiec nie mam pojecia jak byla. Wydaje mi sie ze skoro w 26dc wyszla taka kreska to owu jednak bylo tego 8dc. i mialam krotszy cykl jak poprzednio 26dniowy bo kalendarzyki robia srednia a ja przez przedostatni 33 dniowy cykl milam wszystko w kalendarzyku poprzestawiane ;)

A i to byl pierwszy cykl z braniem wit E i C przeze mnie i przez męża. Moze przypadek moze noe ale kolezanka z oddzialu innego miasta tez brala i w piewszym cyklu zaszla wiec tez sprobowalam ;)

Mnoe strasznie bolały piersi w trakcie brania duphastonu a był to mój pierwszy cykl z nim. Po odtawieniu po 3 dniach dostałam @ a dziś idę na monitoring cyklu do ginai zobaczymy co powie :)
Ech, dzisiaj zaczynam już czuć niestety... Rano pod prysznicem nie mogłam się normalnie umyć, bo woda mnie drażniła a teraz już zaczynają boleć całe. Dziwne to odczucie, bo takie typowo wewnętrzne. Wybaczę im, jak urosną trochę :D

A i to byl pierwszy cykl z braniem wit E i C przeze mnie i przez męża. Moze przypadek moze noe ale kolezanka z oddzialu innego miasta tez brala i w piewszym cyklu zaszla wiec tez sprobowalam ;)
Ooo, a to pierwsze słyszę! Wiedziałam że wit B jest ważna przy staraniach, ale zeby C i E również. Dobrze wiedzieć:) Jakieś większe dawki?

Mnie mocno kłuje jajnik. Najśmieszniejsze, że kłuje mnie niekoniecznie ten na którym jest pecherzyk ;) kiedyś to wyszło na USG że mnie bolało po jednej a pęcherzyk był na drugim ;)
No my 16 m-c zaczynamy więc podobnie. Ale będę chyba powoli go odstawiac, bo inaczej czarno widzę szanse na zajście:/
Ja właśnie tak się zastanawiam jak z tą owu podczas karmienia. Bo po połogu brałam anty. odstawiłam na początku sierpnia, okres dostałam dopiero 18 października, nie miałam żadnych bóli zwiastujących owu. Następna @ przyszła 21 listopada i wczoraj taki silny ból jak w cyklu w którym zaszłam z synem. Po cichu liczę, że to była albo jest owu. Tylko nie wiem jak liczyć długość cykli. Bo ten pierwszy wyszedł 34 dniowy a skoro mam ten ból już teraz w 15dc to chyba długość mi się normuje i chyba zatestować mogłabym 20 grudnia, jak myślisz?

Czytałam gdzieś, ze po uregulowaniu poziomu TSH euthyroxem wszystkie objawy związane z niedoczynnością tarczycy powinny ustąpić jak ręka odjął :)
Wiec albo ktoś tu wciska jakiś kit :) albo wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z tarczyca ;)
Ale mogę Ci poradzić fajna rzecz, seboradin forte w ampułkach. Codziennie wieczorem, można tez po myciu, aplikujesz jedna ampułkę i idziesz spać. Preparat nie tłuści włosów wiec nie trzeba po nim myć włosów.
Jak się stosuje regularnie to jest widoczna poprawa :)
Ja przestałam, a bo to zapominałam a to zawsze coś. Ale muszę do tego wrócić
Wzmożone wypadanie włosów sprawia niska ferrytyna. Musiałaby być na poziomie około 60 żeby włosy przestały wypadać

Ja właśnie tak się zastanawiam jak z tą owu podczas karmienia. Bo po połogu brałam anty. odstawiłam na początku sierpnia, okres dostałam dopiero 18 października, nie miałam żadnych bóli zwiastujących owu. Następna @ przyszła 21 listopada i wczoraj taki silny ból jak w cyklu w którym zaszłam z synem. Po cichu liczę, że to była albo jest owu. Tylko nie wiem jak liczyć długość cykli. Bo ten pierwszy wyszedł 34 dniowy a skoro mam ten ból już teraz w 15dc to chyba długość mi się normuje i chyba zatestować mogłabym 20 grudnia, jak myślisz?
Kurczę, powiem Ci że sama już się w tym gubię, bo pierwszy cykl miałam 37 dniowy, później chyba 35, a następny 29 dni więc wydawałoby się że wszystko zmierza w dobrą stronę. W następnym cyklu (czyli tym ktory teraz trwa) używałam testów owu i wyszło, że owulacje miałam 24 dc 😐 Więc wygląda na to, że będzie znowu długi:/ Wiadomo, że to jest indywidualne i u Ciebie może faktycznie już się cykle normuja, więc pewnie że testować 20.12!:) Idealny czas:) Tym bardziej, że sama mówisz że ból był taki jak na owulacje

reklama
Do góry