reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Byłam wczoraj u lekarza sprawdzić czy wszystko w porządku bo przed staraniami byłam może z rok wcześniej. Wszystko ok, wyniki badań dobre, był pęknięty pęcherzyk, endometrium idealne to ciekawe czemu się nie udaje. Powiedział mi tylko, że jeśli nie uda nam się teraz przez dwa cykle to mam do niego przyjść i zrobimy zabieg drożności jajowodów. Trochę się tego wystraszyłam któraś z was miała to robione? Jak to wygląda?
Ja miałam teraz w tym cyklu. Moj lekarz robił sono hsg czyli przy użyciu USG a nie RTG jak kiedyś to było praktykowane. Badanie jest chwilowo nieprzyjemne gdy zakładany jest cewnik na macicy. Potem przepuszczany jest kontrast i to obrazuje drożność. W moim przypadku obydwa jajowody drożne więc dał nam 3 cykle na starania. Jak się nie uda to mam do niego wrócić .

reklama
Ja miałam teraz w tym cyklu. Moj lekarz robił sono hsg czyli przy użyciu USG a nie RTG jak kiedyś to było praktykowane. Badanie jest chwilowo nieprzyjemne gdy zakładany jest cewnik na macicy. Potem przepuszczany jest kontrast i to obrazuje drożność. W moim przypadku obydwa jajowody drożne więc dał nam 3 cykle na starania. Jak się nie uda to mam do niego wrócić .
Mi mój mówił, że zrobi to laparaskopowo i na jeden dzień mnie położy na oddział. Wiec trochę się wystraszyłam

Ile dni po odstawienia dupka dostałyście @??
Dzisiaj mija tydzień i nic a wg kalendarzyka @ powinna być wczoraj.
Co wieczór wydaje mi się, że to już ale z rana wszelkie objawy ustępują i nadal czekam żeby zacząć 4 cykl staraniowy ..

Czytałam właśnie, że duphaston pobudza bardzo apetyt i dużo kobiet ma problem z przybieraniem po nim na wadze. U mnie chyba jest odwrotnie ze wszystkim, bo straciłam apetyt na rzecz mdłości
U mnie apetyt nie wzrósł, po prostu tyję. Miesiąc temu wprowadziłam nawet dietę, pomogła jedynie utrzymać wagę bo od września tylko rosła. Zaczęłam też ćwiczyć i dalej nic, niby niedoczynność ma coś z tym wspólnego ale zaczyna mnie to przerażać bo mówimy o dodatkowych 7kg ! Tyle to ja w ciąży planowałam przybrać :/

Mnie całą noc bolał brzuch jakbym miała zakwasy po ćwiczeniach i boli dalej ale może trochę mniej. Czy u was podczas owu też są takie objawy?
Ja bardzo odczuwam owulację, czasami aż mi uda drętwieją, jakby zakwasy właśnie.

Hej budkaa :)
Dzięki że pytasz. Bylam całe 4 dni w delegacji i faktycznie nie miałam czasu wolnego.
U mnie @ na 9.12. Stan psychiczny poprawny, nie nastawiam się na nic.. A Ty jak się czujesz??
Super trzymam moooocno kciuki! Mi dokucza zoladek i siusianie co 30min. A tak jestem w totalnym szoku ze sie udalo a dzisiaj ide po recepte na luteine

U mnie apetyt nie wzrósł, po prostu tyję. Miesiąc temu wprowadziłam nawet dietę, pomogła jedynie utrzymać wagę bo od września tylko rosła. Zaczęłam też ćwiczyć i dalej nic, niby niedoczynność ma coś z tym wspólnego ale zaczyna mnie to przerażać bo mówimy o dodatkowych 7kg ! Tyle to ja w ciąży planowałam przybrać.

O kurczę, to faktycznie sporo [emoji848] u mnie przed @ potrafię przybrać do 2-3kg na wadze i widzę, ze pojawiają się boczki, wiekszy brzuch, ale to jest spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie. Bo jem cały czas tak samo, ćwiczę.
W tym okresie staram się pic dużo więcej wody niż zazwyczaj, po @ wszystko wraca do normy. Co prawda chodzę sikać co 30 minut [emoji30]
Ale fakt, pomaga. Wiec może u Ciebie to tez zatrzymanie wody po prostu skoro pilnujesz tego co jesz i ćwiczysz.
Jeśli chodzi o euthyrox to ja liczyłam na to, ze przestaną mi po nim wypadać włosy. Wypadanie tez miało być spowodowane niedoczynnością. Ale jak wypadały tak wypadają :/

U mnie apetyt nie wzrósł, po prostu tyję. Miesiąc temu wprowadziłam nawet dietę, pomogła jedynie utrzymać wagę bo od września tylko rosła. Zaczęłam też ćwiczyć i dalej nic, niby niedoczynność ma coś z tym wspólnego ale zaczyna mnie to przerażać bo mówimy o dodatkowych 7kg ! Tyle to ja w ciąży planowałam przybrać :/
No dziwna sprawa. Ja też mam niedoczynność a waga stoi praktycznie w miejscu, tyle że karmię piersią więc może to też zasługa tego ale w ciąży przytyłam koło 20kg.

O kurczę, to faktycznie sporo [emoji848] u mnie przed @ potrafię przybrać do 2-3kg na wadze i widzę, ze pojawiają się boczki, wiekszy brzuch, ale to jest spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie. Bo jem cały czas tak samo, ćwiczę.
W tym okresie staram się pic dużo więcej wody niż zazwyczaj, po @ wszystko wraca do normy. Co prawda chodzę sikać co 30 minut [emoji30]
Ale fakt, pomaga. Wiec może u Ciebie to tez zatrzymanie wody po prostu skoro pilnujesz tego co jesz i ćwiczysz.
Jeśli chodzi o euthyrox to ja liczyłam na to, ze przestaną mi po nim wypadać włosy. Wypadanie tez miało być spowodowane niedoczynnością. Ale jak wypadały tak wypadają :/
Też biorę euthyrox i też mi ciągle wypadają :( masakra jakaś, wszędzie pełno włosów, najgorzej jest po umyciu, jak rano próbuję rozczesać.

reklama
Do góry