reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Też biorę euthyrox i też mi ciągle wypadają :( masakra jakaś, wszędzie pełno włosów, najgorzej jest po umyciu, jak rano próbuję rozczesać.

Czytałam gdzieś, ze po uregulowaniu poziomu TSH euthyroxem wszystkie objawy związane z niedoczynnością tarczycy powinny ustąpić jak ręka odjął :)
Wiec albo ktoś tu wciska jakiś kit :) albo wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z tarczyca ;)
Ale mogę Ci poradzić fajna rzecz, seboradin forte w ampułkach. Codziennie wieczorem, można tez po myciu, aplikujesz jedna ampułkę i idziesz spać. Preparat nie tłuści włosów wiec nie trzeba po nim myć włosów.
Jak się stosuje regularnie to jest widoczna poprawa :)
Ja przestałam, a bo to zapominałam a to zawsze coś. Ale muszę do tego wrócić

Czytałam gdzieś, ze po uregulowaniu poziomu TSH euthyroxem wszystkie objawy związane z niedoczynnością tarczycy powinny ustąpić jak ręka odjął :)
Wiec albo ktoś tu wciska jakiś kit :) albo wypadanie włosów nie ma nic wspólnego z tarczyca ;)
Ale mogę Ci poradzić fajna rzecz, seboradin forte w ampułkach. Codziennie wieczorem, można tez po myciu, aplikujesz jedna ampułkę i idziesz spać. Preparat nie tłuści włosów wiec nie trzeba po nim myć włosów.
Jak się stosuje regularnie to jest widoczna poprawa :)
Ja przestałam, a bo to zapominałam a to zawsze coś. Ale muszę do tego wrócić
No ja miałam ostatnio tsh 3,9 czyli w normie jeśli chodzi o moje laboratorium bo widełki były do 5. Ale chyba to za dużo jak dla staraczki, więc zwiększyłam sobie dawkę z 75 na 100 bo niestety nie mam szansy dostać się do mojego endokrynologa bo wizytę którą umiałam w lipcu mam dopiero w kwietniu 2020 :/ U mnie to wypadanie włosów może być też spowodowane karmieniem, bo po porodzie nie brałam żadnych witamin. Dziś dopiero zaczęłam, zobaczymy czy coś pomoże.

Czytalam, ze między 6 a 12 dniem
Po owulacji? aż tyle dni? Kurcze myślałam, że to chwila po owu. Dogrzebałam się do moim starych postów i w poprzedniej ciąży miałam owulację też 15dc (no może nie owu bo tego pewna nie jestem ale też miałam taki ból) i już na następny dzień miałam na papierze maleńkie nitki krwi, Nie wiem czy to była oznaka owulacji.

Ostatnia edycja:
Mnie całą noc bolał brzuch jakbym miała zakwasy po ćwiczeniach i boli dalej ale może trochę mniej. Czy u was podczas owu też są takie objawy?
Mnie mocno kłuje jajnik. Najśmieszniejsze, że kłuje mnie niekoniecznie ten na którym jest pecherzyk ;) kiedyś to wyszło na USG że mnie bolało po jednej a pęcherzyk był na drugim ;)

No ja miałam ostatnio tsh 3,9 czyli w normie jeśli chodzi o moje laboratorium bo widełki były do 5. Ale chyba to za dużo jak dla staraczki, więc zwiększyłam sobie dawkę z 75 na 100 bo niestety nie mam szansy dostać się do mojego endokrynologa bo wizytę którą umiałam w lipcu mam dopiero w kwietniu 2020 :/ U mnie to wypadanie włosów może być też spowodowane karmieniem, bo po porodzie nie brałam żadnych witamin. Dziś dopiero zaczęłam, zobaczymy czy coś pomoże.

Też właśnie nie brałam żadnych wit. po porodzie, a również karmię chyba tak jak Ty 15 m-cy?:) Włosy mi nie wypadają, ale zęby tragedia :( Jeszcze w ciąży nosiłam aparat więc musiałam dbać o nie podwójnie, a i tak dupa tyle ubytków w ciąży a zwłaszcza przy karmieniu :/ Dopiero gdy zaczęłam starania, czyli 3 m-ce temu zaczęłam brać kwas foliowy, a od m-ca vita-miner prenatal+dha. Polecam bo skład nawet fajny, a jest tańszy niż odpowiedniki

Syn kończy za chwilę 17 miesięcy. Ciągle się karmimy. Mąż mi wczoraj kupił Femivit +dha, więc na razie łykam to. Kwas brałam jakoś od lipca chyba.

reklama
Kiedyś któraś z dziewczyn tu na forum powiedziała, ze przy duphastonie strasznie odczuwa piersi. Ja jestem teraz tez pierwszy cykl na tych tabletkach i nic nie czuje, totalnie nic.
Nie wiem jaki mam poziom progesteronu, biorę go żeby się „wzmocnić” na wypadek gdyby nasze starania się powiodły (poronienie na koniec września w 6tc z nieznanych powodów).
Mnoe strasznie bolały piersi w trakcie brania duphastonu a był to mój pierwszy cykl z nim. Po odtawieniu po 3 dniach dostałam @ a dziś idę na monitoring cyklu do ginai zobaczymy co powie :)

Do góry