reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...
A staracie się o pierwsze dziecko? Co do seksu może sprobujcie jakiejś gry erotycznej, winko też nie zaszkodzi 😉

reklama
Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...

Przykro mi bardzo...! Ale nie mozna sie poddawać! 😊 Teraz przeczkac okres i do roboty od nowa! Ja dopiero zaczynam starania... Wiec Za dużo się nie wypowiem, ale napewno nie można się załamywać!😊

Tak o pierwsze! Przed „staraniem” nie mogliśmy się odkleić od siebie, S teraz wszystko pod górkę :D
Może to dlatego że obydwoje się staracie mocno i przez to pewnie jesteście sfrustrowani. Ale nie poddawajcie się jeśli obydwoje jesteście zdrowi to w końcu się uda 😉 Nastawienie też na pewno swoje robi , postaraj się być dobrej myśli albo odrzuc wszystko i zajmij się czymś innym , przygotowaniami do świąt cokolwiek 😉 trzymam kciuki

Jeżeli chodzi o TSH niedawno miałam robione. Wszystko w normie. Tarczyca mam zdrowa, choć gdzie nie idę do lekarza to wszyscy czepiają się mojej szyji 😂 Ale endokrynolog powiedział że taka moja uroda 😊 A Ty już długo się starasz? Jeżeli chodzi o luz to na razie nie mam z tym problemu, zobaczymy co będzie. Ale wiadomo że do końca tygodnia nie dam mężowi spać 😂😂😂
Ja w sumie 2 cykl po odstawieniu plastrów anty więc nie długo;) i mam nadzieję że szybko kliknie.
No w tym cyklu około owulacji było codziennie to teraz się chłop śmieje że musi ode mnie odpocząć bo go wykoncze:D

Ja w sumie 2 cykl po odstawieniu plastrów anty więc nie długo;) i mam nadzieję że szybko kliknie.
No w tym cyklu około owulacji było codziennie to teraz się chłop śmieje że musi ode mnie odpocząć bo go wykoncze:D

Hahaha 😂😂😂 Powiedz mu że taka jego rola... 😂 Nic nie poradzisz... Niech się czuje potrzebny A nie narzeka 😁 Długo stosowalas plastry?

Hej a powiedz mi przy ciąży, szyjka powinna być wysoko i otwarta?

Kallinea powiem Ci ze nie wiem. Na pewno powinna być zamknięta. Bardzo dużo o tym czytałam i w jednych źródłach piszą ze powinna być twarda i długa i zamknięta, w innych ze rozpulchniona i wysoko zamknięta.
Piszą tez ze w bardzo wczesnej jest taka jak przed okresem tylko zamknięta i pozycja zmienia się z czasem.

Także ja jestem głupia i stwierdzam ze tylko wiedząc jak zachowuje się Twoja szyjka możesz stwierdzić ze jest jakoś inaczej. A i tak nie brałabym tego za objaw.

Wszędzie piszą ze przed miesiączka i zaraz po szyjka jest nisko a u mnie z reguły jest nieco wyżej a w poprzednim cyklu po owulacji 1 dzień była nisko a potem cały czas wysoko ze jej nie czułam a w ciąży nie byłam.

Dla mnie najgorsze ze mam 25 dc, przy średnio 27 dniowych cyklach i nie wiem kiedy się spodziewać okresu bo przesunęła mi się owulacja a nie wiem o
Ile. Będę musiała kupić kilka testów i próbować bo po poronieniu mam zacząć brać luteinę jak tylko uda się zajść.

Powodzenia [emoji110]

Ja zawsze miałem nieregularne miesiączki. Teraz od jakiś 2 lat mam co 30-31 dni😊 Aplikacje pokazuje mi dni płodne na 17 d.c. I myślę że tak będzie, bo ostatnio dostaje tak jak w kalendarzyki, miesiąc w miesiąc. Choć nie wiem zy teraz mi się nie rozleguluje przez antybiotyk... oby nie... 😊
Ja też mam cykle ok. 30-31 dni i byłam pewna że owulacja jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jajnik coś tam pobolewal, no i apka tak wyliczala. W ostatnim cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych i dwie
Ja zawsze miałem nieregularne miesiączki. Teraz od jakiś 2 lat mam co 30-31 dni😊 Aplikacje pokazuje mi dni płodne na 17 d.c. I myślę że tak będzie, bo ostatnio dostaje tak jak w kalendarzyki, miesiąc w miesiąc. Choć nie wiem zy teraz mi się nie rozleguluje przez antybiotyk... oby nie... 😊
Ja też mam cykle około 31 dniowe i byłam pewna że owu jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jakieś pobolewania jajnika też no i apka tak wskazywała. W ostatnim cyklu po raz pierwszy użyłam testów owulacyjnych i mega grube krechy pojawiły się dopiero w 24 dc 🙄 A ja zazwyczaj koło 21-22 dc konczylam starania no bo po co się męczyć ;) W tym cyklu sprawdzę czy taka późną owulacja była jednorazowa czy to u mnie standard..

Ja też mam cykle ok. 30-31 dni i byłam pewna że owulacja jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jajnik coś tam pobolewal, no i apka tak wyliczala. W ostatnim cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych i dwie
Ja też mam cykle około 31 dniowe i byłam pewna że owu jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jakieś pobolewania jajnika też no i apka tak wskazywała. W ostatnim cyklu po raz pierwszy użyłam testów owulacyjnych i mega grube krechy pojawiły się dopiero w 24 dc 🙄 A ja zazwyczaj koło 21-22 dc konczylam starania no bo po co się męczyć ;) W tym cyklu sprawdzę czy taka późną owulacja była jednorazowa czy to u mnie standard..
Oooo to Ci powiem że bardzo ciekawa sytuacja? Ciekawe ile będzie trwał cykl skoro owu mialas 24dc. 😱 Może już się nie dowiesz ile będzie trwał życzę Cię tego by się udało! 😊

reklama
Oooo to Ci powiem że bardzo ciekawa sytuacja? Ciekawe ile będzie trwał cykl skoro owu mialas 24dc. 😱 Może już się nie dowiesz ile będzie trwał życzę Cię tego by się udało! 😊
Jakoś nie robie sobie nadziei w tym cyklu, ale dziękuję 😘 Też jestem ciekawa ile cykl będzie trwał bo jeśli standardowo 31 dni to wyjdzie że faza lutealna trwa u mnie 7 dni 🤦‍♀️A powinna mieć minimum 10 dni żeby możliwe było zagniezdzenie. Na razie przerylam internet w poszukiwaniu metod na przedłużenie tej fazy 😋 Gdyby ktoś był zainteresowany-olej z wiesiolka, wit b6 w dużych dawkach i magnez :)

Do góry