reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Powiedzcie mi dziewuszki czy na tak wczesnym etapie ciąży mogę zrobić krzywa cukrowa z obciążeniem czy sobie darować? We środę mam endokrynologa i miałam właśnie zrobić to badanie

reklama
Powiedzcie mi dziewuszki czy na tak wczesnym etapie ciąży mogę zrobić krzywa cukrowa z obciążeniem czy sobie darować? We środę mam endokrynologa i miałam właśnie zrobić to badanie
Wydaje mi się, że możesz. Ja kiedyś robiłam jakoś w 7-8 tc, bo glukoza wyszła mi minimalnie wyższa niż wg jakichś widełek dla kobiet w ciąży.

U mnie dalej okresu brak, temperatura wysoka, bez zmian. Idę jutro do lekarza. W sumie w piątek myslalam, że się coś ruszyło, bo miałam troche śluzu podbarwionego krwią, no ale jednak okresu brak.

Czesc Dziewczyny, czy mierzycie sobie temperature w cyklu? Jesli tak to czy w ustach czy w pochwie, i czy jest to dla Was wiarygodne w miare? Ja mierze w ustach i dosc sceptycznie podchodze do obserwacji temperatury a co Wy mysliscie?

Cześć Dziewczyny nie czytam was od tamtej środy wiec nie nadrobie ale mam pytanie: co oznacza różowy śluz? Test owulacyjny ujemny. Wizyta u lekarza w środę pokazywa ze pęcherzyk jest malutki 11 mm wiec do owulacji daleko zreszta z obliczeń jescze z 5 dni. Nie wiem co taki różowy obfity śluz znaczy

Jest wystąpił różowy śluz ? Dziś ?

Jęli pęcherzyk rósł 3mm na dzień to jest możliwa owulacja dziś.
Natomiast plamienie w środku cyklu lepiej skonsultować z lekarzem i wykluczyć np. Nadżerkę. Dobrze przy takim plamieniu zrobić cytologię

Jest wystąpił różowy śluz ? Dziś ?

Jęli pęcherzyk rósł 3mm na dzień to jest możliwa owulacja dziś.
Natomiast plamienie w środku cyklu lepiej skonsultować z lekarzem i wykluczyć np. Nadżerkę. Dobrze przy takim plamieniu zrobić cytologię

Czy przy badaniu w środę nie widziałby lekarz nadżerki? Czy to wychodzi tylko w cytologii?

reklama
Witam Was dziewczynki <3
Nie udzielam się póki co bo w sumie nie mam po co haha xD ale Was obserwuje i czytam <3
Gratulacje II !! <3
U mnie dziś 3 DC no i niestety tak jak wspominałam wcześniej cykl na straty bo mąż w delegacji do 15 grudnia ehh...
Najwcześniej mogę ujrzeć II dopiero w styczniu 😔
Ale przynajmniej sylwester który mamy zarezerwowany w restauracji będzie w 100% udany 😅😂 zawsze jakiś + 😄

Do góry