reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny kochane pomóżcie :) czy przy braniu duphastonu 1x10mg zaczęły Was boleć sutki i piersi? Toć się dotknąć nie mogę, a biorę dupka 7 dni...
Ja miałam dodatkowo plamienia zawsze 2 h po zażyciu dupka. A teraz biorę 2x1 rano i wieczorem i nie mam plamien ani bolacych piersi sutkow. Jedyny minus to zawsze miałam cały cykl śluz przezroczysty lejacy się jak woda a teraz sucho

reklama
I chciałam przeprosić za ostatnie moje teksty. Stałe osoby będą wiedziały o co chodzi. Musiałam zaczerpnąć pomocy bo nie dałabym rady.
Witaj Kochana!! Ciesze sie,ze wrocilas. Zdaje sobie sprawe, jak jest Ci ciezko. Zadowala fakt, ze masz kogos kto pomoze,bowiem nie mozna samemu sobie radzic.
Nie musisz przepraszac. Kazda z nas podobnie by cierpiala wewnetrznie... Ale najwazniejsze ze starasz sie walczyc z demonami [emoji846]

Wiem, było widać po Twoich postach... Mam nadzieję że znalazłaś kogoś, kto ci pomaga
Byłam 2 razy na rozmowach ale matko z córką to gorzej się czułam po rozmowach niż przed. Babka wymuszalana mnie abym gadała A ja że nie chce :-D no co ona głupia czy jak. Ale pogadalam o sytuacji krótko i jakoś poszło. Za drugim razem też troszkę ale już nie idę pierdziele to. Tu lepiej się wygadać niż tam. Ha ha ha..

Wracam od lekarza, wieści słabe ale wreszcie się mną "zainteresowała". Po pierwsze potwierdziła cykl bezowulacyjny, po namowach zrobiła USG bo ona twierdzi, że sama dla siebie jestem najlepszym diagnostą ;) Nie czuję owu zupełnie, testy też jej nie pokazują, ani śluz ani temperatura.
Wynik progesteronu marność nad marnościami i z takim nie mogło nawet dojść do zapłodnienia, cud że cykle mam regularne i wcześniej dochodziło do owulacji.
I na koniec tarczyca, zaczęłam leczenie bo wyniki niby w normie ale na granicy i mam wszelkie objawy niedoczynności , po prostu całą listę a najbardziej nie da się ukryć tych 7kg od sierpnia :/
I to też jest winowajca pozytywnego testu, w trzeciej ciąży nigdy nie byłam, te czułe sikańce wyłapują antyciała tarczycowe, które od bety różnią się tylko 2 aminokwasami więc w moim przypadku jedyny prawdziwy będzie test z krwi.
Dostałam duphaston i eutyrox, kontrola w styczniu.
Dla mnie najważniejsza jest wiadomość, że mogę przestać się obwiniać bo do poronienia nie doszło. Skutecznie mnie to zdążyło zablokować :/
Stąd moja dłuższa nieobecność.
A jakiś masz objawy?

Dzięki. Ale i tak nie wychodzi..:oo: nowy cykl to zobaczymy. Problem w tym że mój to taki zmęczony że pada jak kawka... A wiatropylna nie jestem..
Nam też na razie nie wychodzi, ale walka trwa :) jeszcze się uda zobaczysz, tyle dziewczyn z forum już się udało więc daje to nadzieję, że w końcu i nam się uda :)

reklama
Mam pytanie, co moze oznaczać brązowe delikatne plamienie z maleńkimi jak by grudkami..?. Ostatnia @ 21.10. Owu. 04.11 tak myślę, kolejna @ ma być jutro

Do góry