reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć po ok tygodniu obserwowania i nadrabiania . Cały tydzień cieszylam i smucilam się razem z wami a nawet uśmiałam :) fajnie że znalazłam takie miejsce jak to.
od lipca staramy się o maleństwo, narazie na spokojnie, bez bety i testów na owu, tylko z kwasem foliowym. Dziś mam 30dc, zwykle trwa tyle także jutro testuje :)
3mam mocno kciuki:) daj znac jutro

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć po ok tygodniu obserwowania i nadrabiania . Cały tydzień cieszylam i smucilam się razem z wami a nawet uśmiałam :) fajnie że znalazłam takie miejsce jak to.
od lipca staramy się o maleństwo, narazie na spokojnie, bez bety i testów na owu, tylko z kwasem foliowym. Dziś mam 30dc, zwykle trwa tyle także jutro testuje :)
A wyczuwasz jakieś objawy? :) ja jak nie przyjdzie w sobote @ to też zatestuje.

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Warto zorientowac sie jakie lab prywatne masz w okolicy. U mnie Luxmed ma wieksze ceny niz Diagnostyka. Szpitalne labo idzie ze skierowania... Na str mozesz porownac ceny

A wyczuwasz jakieś objawy? :) ja jak nie przyjdzie w sobote @ to też zatestuje.
No właśnie odczuwam inne niż zwykle. Temperatura mojego ciała to zwykle 35.5 wiem że to dziwne ale tak mam, dziś mam 36.2 czyli prawie 0.7 stopnia wyżej. Mdłości prze ostatni tydzień choć bez wymiotów, dużo siusiam i szybciej robię się głodna. Jest ogolne osłabienie i nie wiem czy to ta jesień czy może jednak coś innego :)

Prawidłowy przyrost to min. 60% :) Gdzieś w internetach jest kalkulator bety :)
U mnie kalkulatory pokuja od 77% do 132% w zaleznosci od dni. Po prostu zastanawia mnie ze niektore maja po kilka tys po tygodniu a ja nadal drobne kroki.
Zastanawiam sie czy warto na czwartkowa wizyte znowu zrobic bete...
Ale bawi mnie o tym co pisalas-ze niby ma byc chlopiec :)

Oby jednak było coś innego :) ja też więcej siusiam a dziś doszedł mi ból piersi temp wyższa, mi bardziej niedobrze robi się pod wieczór... Zobaczymy chociaż cudów się nie spodziewam :)
No właśnie odczuwam inne niż zwykle. Temperatura mojego ciała to zwykle 35.5 wiem że to dziwne ale tak mam, dziś mam 36.2 czyli prawie 0.7 stopnia wyżej. Mdłości prze ostatni tydzień choć bez wymiotów, dużo siusiam i szybciej robię się głodna. Jest ogolne osłabienie i nie wiem czy to ta jesień czy może jednak coś innego :)

reklama
Do góry