reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziekuje za odpowiedz. Mialam podobny plan, ale ja jestem okropnie niecerpliwa i juz zaczynam wymyslac jak wszystko przyspieszyc:)
Ja podobnie. W pierwszym cyklu staran nie wyszlo bo bylo za duzo stresu itp. W drugim olalismy z mezem wszystko. Skupilismy sie na codziennym zyciu i wspolnej zabawie. Przytulanki kiedy chcielismy a nie kiedy trzeba bylo. I sie udalo :) wszystko ma swoj czas i miejsce a na niektore rzeczy nie mamy wplywu.

reklama
Tak patrzę i patrzę na ten mój kalendarzyk i ciekawe czy coś z tego będzie ✊🏻✊🏻✊🏻🤨🥺 kiedy najlepiej zatestować? ☹
Ze swojego doswiadczenia napisze ze w testowalam w 23 i dupa, beta w 25 tez niska. Natomiast cienie pojawialy sie od 26 dc,beta dopiero 28 na 29dniowe cykle. Zatem nie zawsze wynik pozytywny moze byc tydzien przed @ jak u wielu dziewczyn tutaj

boli mnie podbrzusze jak na okres i nie wiem czy przyjdzie wcześniej, czy w ogóle nie przyjdzie... piersi zawsze mnie od owulacji bolały, były nabrzmiałe a teraz nic...

No dlatego jak się już zachodzi w ciążę to przy okazji jak się betę robi to od razu zrobić progesteron tak na wszelki wypadek. Bo plamienia w ciąży nie zawsze oznaczają że jest niski progesteron. Jest sto innych powodów.
Jesli zdecydujemy sie starac dalej i uda sie nam to robie tylko jeden test i ide na badania. One sa pewniejsze z tego co wodze z forum.

Dziewczynyyy tu jakiś wysyp pozytywów widzę ☺️ :) bardzo się cieszę i gratuluję :)
U mnie 18 DC mąż godzinę temu wyjechał w delegację i wraca dopiero 17 grudnia więc mam nadzieję że ten cykl będzie udany bo jak nie to następny przepadnie :(.
Temperatury nie mierzę, ale po śluzie i szyjce stwierdzam że owulacja była elegancka :D
Śluzu w trzy i trochę a szyjka otwartaaaa i to bardzo :D
Już nie mogę się doczekać testowania <3

Ja tez nie mam pojęcia bo ja osobiście dla każdej byłam dobra. Jestem tam kierownikiem i naprawdę nigdy im nie szkodziłam . Rozumiałam chodziłam na rękę
Ale i tak złe :)
Codziennie jest tak ze wychodzę tylko z pracy i zaraz dostaje wiadomość ze coś jest nie tak
Jak mam tam iść to stres taki płakać się chce

Naprawdę trzeba patrzeć na siebie. Ja będąc dobrym kierownikiem i stawiając ludzi przed siebie w końcu musiałam zrezygnować ze swojej ciezkowypracowanej pracy. Tylko dlatego ze zagonili mnie to do nadciśnienia i leczenia psychotropami. A dzis mam problem żeby zajść w upragniona ciąże. Także jednak trzeba być troszkę samolubnym. W końcu nikt o nas nie zadba jeśli same tego nie zrobimy.

P.s. Dzis mi ciężko ale jednak lepiej [emoji5]

Hahaha zabawna jestes. Masz przynajmniej gwarancje ze nie stoi w miesjscu ani nie spada. Dobrze jest. Wizyta dopiero w grudniu? W ktorym tyg jestes?
Teraz niby 3+5 (jestem jeszcze przecież przed terminem miesiączki :p). 2 grudnia najwcześniej udało mi się umówić wizytę, to będzie 7+0. I jestem wpisana jeszcze na listę rezerwowa pod koniec listopada jak by było 6+3, więc liczę bardziej na ten termin.

Dziewczyny a jak to jest z tym chorobowym?
Jak jestem w 5 tygodniu to lekarz może wystawić L4?
Mam tak stresująca prace ze masakra. 12 h chodzenia stania dodatkowo stres- jestem kierownikiem dużego salonu- dźwiganie przesuwanie kartonów. Mobbing w pracy
Doradźcie coś bo już zaczęłam się stresować ze nie dostanę l4 i po urlopie będę musiała wrócić do pracy do tego 12 tygodnia
Moj.chcial mi wypisac w 4 tygodniu

reklama
Do góry