reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Myślę, że na pewno coś niedobrego się dzieje ale właśnie się o tym dowiaduję :/ Mam nadzieję, że moja Ginka tego nie zlekceważy bo tak absolutnie nie może być w fazie lutealnej :/ Norma w labie w tym czasie jest od 1,83 :(
W poprzednim cyklu dzień później miałam 4,5
Dziewczyny tutaj pisały o tym że progesteron powinien być 10a żeby utrzymać ciążę 15, więc wynik 1 jakoś tu nie pasuje... Ale naprawdę nie mam wiedzy NT..
Trzymam kciuki za kolejny cykl!

reklama
Ciąża pozamaciczna to nie jest, bo by beta była dodatnia.
Chyba pozostaje nam wierzyć, ze jednak test był fałszywie dodatni, a tak niski progesteron świadczy o braku owulacji ( no chyba ze Twoja krew pomylili z jakimś mężczyzna)

Ewentualnie jeśli w ciągu kilku dni miesiączka nie pojawi się, to ja bym powtórzyła test.

Co do temperatury...kilka razy próbowałam mierzyć pod językiem...ale jakoś dziwnie niskie były temperatury i w końcu zrezygnowałam na rzecz mierzenia w pochwie.
Mam drugi wykres bo z ciekawości mierzę też w pochwie popołudniu ;) Ale jakoś jemu nie ufałam bo niezawsze są to 4godz po spoczynku.

Załączniki

• Screenshot_20191107-212950(1).png
    Screenshot_20191107-212950(1).png
    43,4 KB · Wyświetleń: 63
Dziewczyny nie podłamujcie się moją historią.. Wystarczy, że ja mam dość na dzisiaj.
Ta kreska naprawdę jest ładniejsza od tych, którymi zaczynałam poprzednie obie ciąże i pokazała się po chwili, nie po 5min tylko może po 15 sekundach :/

A ten progesteron? Załamka totalna :/ w żadne normy się nie mieści ;( od 1,93 faza lutealna :/ Może ten ból przedwczorajszy to był jego nagły spadek a nie implantacja :/
Na chwilę obecną mam serdecznie dość wszystkiego. Moja intuicja podpowiada mi zupełnie co innego :/ i śluz i szyjka i cała reszta :/ Tylko temperatura nie jest za wysoka.
Ehhhhhhhh
Patrzę nawet teraz na ten test i takie krechy to ja miałam 3 dni po terminie @ ostatnim razem :(
A może w labie pomylili próbki i to nie Twoje wyniki. Szansa 1 na milion, ale jest :)

Dziewczyny, chciałabym zacząć prowadzić kalendarzyk. Macie jakieś rady, stronki, jaki termometr itd? Zaczelam nawet coś prowadzić przed ślubem, ale temperatury wychodziły jakieś 35 cały czas i zrezygnowałam. A później zaszłam w ciążę na miesiącu miodowym i jakoś nie było po co. Widzę że macie fajne wykresy, jesteście zorientowane co gdzie kiedy. Też bym chciała tak poznac swój cykl [emoji846]

Dziewczyny, chciałabym zacząć prowadzić kalendarzyk. Macie jakieś rady, stronki, jaki termometr itd? Zaczelam nawet coś prowadzić przed ślubem, ale temperatury wychodziły jakieś 35 cały czas i zrezygnowałam. A później zaszłam w ciążę na miesiącu miodowym i jakoś nie było po co. Widzę że macie fajne wykresy, jesteście zorientowane co gdzie kiedy. Też bym chciała tak poznac swój cykl [emoji846]

Apka myDaysX jest fajna nawet

Ciąża pozamaciczna to nie jest, bo by beta była dodatnia.
Chyba pozostaje nam wierzyć, ze jednak test był fałszywie dodatni, a tak niski progesteron świadczy o braku owulacji ( no chyba ze Twoja krew pomylili z jakimś mężczyzna)

Ewentualnie jeśli w ciągu kilku dni miesiączka nie pojawi się, to ja bym powtórzyła test.

Co do temperatury...kilka razy próbowałam mierzyć pod językiem...ale jakoś dziwnie niskie były temperatury i w końcu zrezygnowałam na rzecz mierzenia w pochwie.
Ucięło mi temperaturę. Wrzucam jeszcze raz

Załączniki

• Screenshot_20191107-212950(2).png
    Screenshot_20191107-212950(2).png
    52,2 KB · Wyświetleń: 60
Dziewczyny tutaj pisały o tym że progesteron powinien być 10a żeby utrzymać ciążę 15, więc wynik 1 jakoś tu nie pasuje... Ale naprawdę nie mam wiedzy NT..
Trzymam kciuki za kolejny cykl!
On do niczego nie pasuje :/ Jedynie minimalnie to środka cyklu przy normach
faza folikularna: 0.057 - 0.893
środek cyklu: 0.121 - 12.0
faza lutealna: 1.83 - 23.9
po menopauzie: <0.05 - 0.126
Kobiety w ciąży:
1 trymestr 11.0 - 44.3
2 trymestr 25.4 - 83.3
3 trymestr 58.7 - 214

reklama
Dziewczyny które zaszły w ciąże jak to było u was z tym kremowo bialym śluzem? w którym dniu cyklu zauważyliście że jest go więcej niż zwykle? ile dni po owu?
U mnie ilość śluzu wzrosła już po pozytywnym teście. Wcześniej miałam suszę totalną.

Dwa+Trzy kurde nie mogę uwierzyć. Ja miałam chyba większego bladziocha na tescie... U Ciebie całkiem fajnie widać na tym wyschniętym

Do góry