reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Super. Będziesz powtarzac?
Tak. W sb mam zamiar podjechać, a później będę czekać na serduszko.

Załączam jeszcze wykres temp dla dziewczyn, które mierzą rano. Wykres w tym cyklu był wyjątkowo „książkowy”. Wcześniejsze nie były tak ładne.
C052FE0E-9A87-4943-985F-C4FACFEF1E43.jpeg

14dc temperatura nie brana pod uwagę ? Dlaczego? Gdyby tego 14dc temperatura była wyższa to by lepiej to wyglądało. Wyraźnego skoku nie ma [emoji20] ale jadnak jest różnica między 1 faza a 2 faza cyklu .

A jak śluz? Obserwowalaś?
Apka nie wzięła pod uwagę bo zawsze mierzę pod językiem o 7:30 a wtedy o 6:30 , może dlatego też była niższa.
Śluz, szyjka,testy owu i jajniki zgodnie pokazały owu 25.10 o 15 ;) Później śluzu było jakby więcej niż zazwyczaj ale to nie był ten "mój" typowo ciążowy, teraz w poniedziałek Sahara, wtorek też i wieczorem pojawiło się to rwanie podbrzusza, nad ranem miałam już całe mnóstwo śluzu i jest do dzisiaj tylko obecnie jakby owulacyjny .. Krzyż mnie okropnie boli i rwie aż po prawe udo, w twarz gorąco a ogólnie mam dreszcze jakbym miała się rozłożyć :/ to pewnie stres ale zaczynam się poważnie bać ciąży ulokowanej poza macicą :( Tylko, że ja panikara jestem a bliska koleżanka podobnie jajowód straciła i ledwo Ją samą odratowali więc włączył mi się czarny scenariusz :/

Wychodzi na to, że jednak test mnie oszukał ;( A tak pięknie tą kreskę na żywo widać.
Nie mam pojęcia o co chodzi ale beta ujemna, progesteron wynik 1 !
Naprawdę wierzyłam :/ i czuje i wszystko i dzisiaj mam doła :/ Stąd ta temperatura słaba :/
Przytulam, kurcze przykra sprawa... A tak niski progesteron masz zawsze, to ma związek z chorobą? Pytam bo się nie orientuję zupełnie...

Przytulam, kurcze przykra sprawa... A tak niski progesteron masz zawsze, to ma związek z chorobą? Pytam bo się nie orientuję zupełnie...
Myślę, że na pewno coś niedobrego się dzieje ale właśnie się o tym dowiaduję :/ Mam nadzieję, że moja Ginka tego nie zlekceważy bo tak absolutnie nie może być w fazie lutealnej :/ Norma w labie w tym czasie jest od 1,83 :(
W poprzednim cyklu dzień później miałam 4,5

Apka nie wzięła pod uwagę bo zawsze mierzę pod językiem o 7:30 a wtedy o 6:30 , może dlatego też była niższa.
Śluz, szyjka,testy owu i jajniki zgodnie pokazały owu 25.10 o 15 ;) Później śluzu było jakby więcej niż zazwyczaj ale to nie był ten "mój" typowo ciążowy, teraz w poniedziałek Sahara, wtorek też i wieczorem pojawiło się to rwanie podbrzusza, nad ranem miałam już całe mnóstwo śluzu i jest do dzisiaj tylko obecnie jakby owulacyjny .. Krzyż mnie okropnie boli i rwie aż po prawe udo, w twarz gorąco a ogólnie.mam dreszcze jakbym miała się rozłożyć :/ to pewnie stres ale zaczynam się poważnie bać ciąży ulokowanej poza macicą :( Tylko, że ja panikara jestem a bliska koleżanka podobnie jajowód straciła i ledwo Ją samą odratowali więc włączył mi się czarny scenariusz :/

Ciąża pozamaciczna to nie jest, bo by beta była dodatnia.
Chyba pozostaje nam wierzyć, ze jednak test był fałszywie dodatni, a tak niski progesteron świadczy o braku owulacji ( no chyba ze Twoja krew pomylili z jakimś mężczyzna)

Ewentualnie jeśli w ciągu kilku dni miesiączka nie pojawi się, to ja bym powtórzyła test.

Co do temperatury...kilka razy próbowałam mierzyć pod językiem...ale jakoś dziwnie niskie były temperatury i w końcu zrezygnowałam na rzecz mierzenia w pochwie.

reklama
Do góry