reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Super. Będziesz powtarzac?
Tak. W sb mam zamiar podjechać, a później będę czekać na serduszko.

Załączam jeszcze wykres temp dla dziewczyn, które mierzą rano. Wykres w tym cyklu był wyjątkowo „książkowy”. Wcześniejsze nie były tak ładne.
C052FE0E-9A87-4943-985F-C4FACFEF1E43.jpeg

14dc temperatura nie brana pod uwagę ? Dlaczego? Gdyby tego 14dc temperatura była wyższa to by lepiej to wyglądało. Wyraźnego skoku nie ma [emoji20] ale jadnak jest różnica między 1 faza a 2 faza cyklu .

A jak śluz? Obserwowalaś?
Apka nie wzięła pod uwagę bo zawsze mierzę pod językiem o 7:30 a wtedy o 6:30 , może dlatego też była niższa.
Śluz, szyjka,testy owu i jajniki zgodnie pokazały owu 25.10 o 15 ;) Później śluzu było jakby więcej niż zazwyczaj ale to nie był ten "mój" typowo ciążowy, teraz w poniedziałek Sahara, wtorek też i wieczorem pojawiło się to rwanie podbrzusza, nad ranem miałam już całe mnóstwo śluzu i jest do dzisiaj tylko obecnie jakby owulacyjny .. Krzyż mnie okropnie boli i rwie aż po prawe udo, w twarz gorąco a ogólnie mam dreszcze jakbym miała się rozłożyć :/ to pewnie stres ale zaczynam się poważnie bać ciąży ulokowanej poza macicą :( Tylko, że ja panikara jestem a bliska koleżanka podobnie jajowód straciła i ledwo Ją samą odratowali więc włączył mi się czarny scenariusz :/

Wychodzi na to, że jednak test mnie oszukał ;( A tak pięknie tą kreskę na żywo widać.
Nie mam pojęcia o co chodzi ale beta ujemna, progesteron wynik 1 !
Naprawdę wierzyłam :/ i czuje i wszystko i dzisiaj mam doła :/ Stąd ta temperatura słaba :/
Przytulam, kurcze przykra sprawa... A tak niski progesteron masz zawsze, to ma związek z chorobą? Pytam bo się nie orientuję zupełnie...

Przytulam, kurcze przykra sprawa... A tak niski progesteron masz zawsze, to ma związek z chorobą? Pytam bo się nie orientuję zupełnie...
Myślę, że na pewno coś niedobrego się dzieje ale właśnie się o tym dowiaduję :/ Mam nadzieję, że moja Ginka tego nie zlekceważy bo tak absolutnie nie może być w fazie lutealnej :/ Norma w labie w tym czasie jest od 1,83 :(
W poprzednim cyklu dzień później miałam 4,5

Apka nie wzięła pod uwagę bo zawsze mierzę pod językiem o 7:30 a wtedy o 6:30 , może dlatego też była niższa.
Śluz, szyjka,testy owu i jajniki zgodnie pokazały owu 25.10 o 15 ;) Później śluzu było jakby więcej niż zazwyczaj ale to nie był ten "mój" typowo ciążowy, teraz w poniedziałek Sahara, wtorek też i wieczorem pojawiło się to rwanie podbrzusza, nad ranem miałam już całe mnóstwo śluzu i jest do dzisiaj tylko obecnie jakby owulacyjny .. Krzyż mnie okropnie boli i rwie aż po prawe udo, w twarz gorąco a ogólnie.mam dreszcze jakbym miała się rozłożyć :/ to pewnie stres ale zaczynam się poważnie bać ciąży ulokowanej poza macicą :( Tylko, że ja panikara jestem a bliska koleżanka podobnie jajowód straciła i ledwo Ją samą odratowali więc włączył mi się czarny scenariusz :/

Ciąża pozamaciczna to nie jest, bo by beta była dodatnia.
Chyba pozostaje nam wierzyć, ze jednak test był fałszywie dodatni, a tak niski progesteron świadczy o braku owulacji ( no chyba ze Twoja krew pomylili z jakimś mężczyzna)

Ewentualnie jeśli w ciągu kilku dni miesiączka nie pojawi się, to ja bym powtórzyła test.

Co do temperatury...kilka razy próbowałam mierzyć pod językiem...ale jakoś dziwnie niskie były temperatury i w końcu zrezygnowałam na rzecz mierzenia w pochwie.

reklama
Do góry