reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kobietki co do testow owulacyjnych, to czy miała, któraś z Was tak, że przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły negatywne, a Wy i tak zaszłyście w ciążę? (jestem zwariowana na ciążę i mierzę od dnia zakończenia miesiączki aż do kolejnej @)

reklama
Nie napisałam że musi wykryć, tylko że jest taka możliwość. Czytajcie ze zrozumieniem. To tak jak z objawami. Mogą świadczyć zarówno o zbliżającej się miesiączce jak i o ciąży.
Tak to się zgodzę bo one są bardzo podobne do siebie. Ale po co pisać takie rzeczy że testy owu mogą wykryć ciąże. Dziewczyny później robią wychodzą pozytywne a okazuje się że nie ma żadnej ciąży. To są dwa różne roadzje testów. Test owu wykrywa lh a ciążowy betę hcg (hormon ciążowy, który pojawia się tylko i wyłącznie w ciąży chyba że ktoś bierze leki lub zastrzyki z tym hormonem to test ciążowy wyjdzie fałszywie dodatni)

Kobietki co do testow owulacyjnych, to czy miała, któraś z Was tak, że przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły negatywne, a Wy i tak zaszłyście w ciążę? (jestem zwariowana na ciążę i mierzę od dnia zakończenia miesiączki aż do kolejnej @)
Też chętnie się dowiem bo robiłam test 12.10 o był pozytywny, potem 18.10 dostałam @, trwającej 3 dni (pierwsza po porodzie-moim zdaniem jakoś krótko trwala) i potem od 10dc robię ale chyba każdy jest negatywny.

Czasami się zdarza ale to ze testy owu wychodzą negatywne to nie oznacza że w danym cyklu nie ma owu. Test owu ci nigdy nie pokaże że owu się odbywa lub odbedzie. One mają za zadanie wykryć pik LH który jest odpowiedzialny za pęknięcie pęcherzyka graafa ale nie zawsze wykryty pik LH testami owu mówi o tym że w danym cyklu pęknie ten pęcherzyk i uwolni komórkę jajowa do zapłodnienia.

Tak to się zgodzę bo one są bardzo podobne do siebie. Ale po co pisać takie rzeczy że testy owu mogą wykryć ciąże. Dziewczyny później robią wychodzą pozytywne a okazuje się że nie ma żadnej ciąży. To są dwa różne roadzje testów. Test owu wykrywa lh a ciążowy betę hcg (hormon ciążowy, który pojawia się tylko i wyłącznie w ciąży chyba że ktoś bierze leki lub zastrzyki z tym hormonem to test ciążowy wyjdzie fałszywie dodatni)
[/QUOTE
Tylko weź pod uwagę, że hormon LH również pojawia się tylko w niektórych sytuacjach. Jeżeli wyjdzie pozytywny w dniach spodziewanej @ a ciąży mimo wszystko nie ma, to znaczy że są jakieś zaburzenia hormonalne i warto zrobić badania. Naprawdę nie chcę wchodzić w niepotrzebne dyskusje. Dziewczyna pytała to odpowiedziałam to, co sama wiem od lekarza.

Ja tak miałam - nie rok, ale jak postanowiłam w pierwsz ciąże zajść - kupiłam te z domowe laboratorium testy (5szt za 14,99zlł) i kupiłam na Allegro takie jakieś tanie mega (załóżmy 100 testów za 40zl). I robiłam jednocześnie. Okazało się,ze te tanie na mnie totalnienie działały. Te z domowego Laboratorium pokazały mi owu w połowie cyklu. Także może kwestia testów które masz.

reklama
Do góry