reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
@Jastia jakt tam, ponowilas test?
@damommy jak u Ciebie?
Kto testuje jeszcze?? @montek.87 6/7.11 czy wcześniej??
Ja mam termin @ na dziś. 5 rano minęła i @ nie przyszła.... Nadzieja się tli jak zawsze. Test jutro....
Edit - @Kotmonika87 @9.11
U mnie biel 4 dni przed @ i spadek temperatury.
Ale już układam plan działania na najbliższe miesiące kiedy starać się nie będziemy. Ostatnio przytyłam i muszę to zrzucić koniecznie a przy starankach ani diety nie wprowadzałam ani tym bardziej ćwiczeń. Może jak schudnę te 6kg to zrobię miejsce heh ;)

Dziewczyny czy jeśli owu jest przesunięta z powodu np. Choroby o tydzień, to planowana @ też się przesunie, prawda? Z tego co pamiętam od jajeczkowania do @ liczba dni powinna być stała, tak wg teorii. Czy faktycznie tak jest???
W praktyce jeśli nie ma problemu z fazą lutealną to tak to właśnie wygląda :) Od owu zawsze musi minąć od 12 do 14 dni więc jeśli się przesunela to i @ będzie opóźniona.
Np ja w tym cyklu termin @ mam na 10.11 ale wiem, że owulacja była 2 dni szybciej :)

A ja dziewczyny zaczynam wariować a miałam się trzymać. Bez sensu to. Wczoraj zaobserwowałam kilka kropel krwi na papierze 2 razy. Wczoraj miałam szyjkę nisko i już liczyłam się z tym ze zbliża się @ a dzis bol pleców rano, obudziłam się spocona ( przy straconej ciąży miałam nocne poty) szyjki nie czuje, temp 36,9 a normalnie już mi leciała w dół, a na przedramieniu wyskoczyły mi suche placki. No i głowa już swoje zaczęła świrować. Ze cis jest nie tak. Od rana mam płaczka. Zrobiłam test pinka czuły ale biel. Czekam do środy jak nie przyjdzie @ to testuje znowu.

A najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak byłam u kochanego dziadka na cmentarzu to mnie tknęło ze zmarł w lipcu i gdyby mi się udało to byłoby lipcowe. A ze ja cholernie wierze w symbole i jestem sentymentalna to wiecie, nie opuszcza to mojej głowy. Przepraszam ale musiałam się z kimś tym podzielić bo w domu nie mam z kim..

Trzymam kciuki za testujące [emoji5][emoji5][emoji8]
Spokojnego dnia [emoji5]
Ja przed @ też mocno liczyłam, że nam się uda i będzie lipcowy bobas (akurat w lipcu poronilam). U mnie niestety nie wyszło, ale jakby się teraz udało to byłby prezencik na rocznicę ślubu ;)

Łączyć nie łączyłam jeszcze :) pytanie ogólne, skończyłam dupka i zaczęłam castangusa. Od czwartku znowu na dupku więc odstawie castangusa. Jutro mam lekarza także najlepiej jak z nim się skonsultuje :)
Nie można łączyć duphastonu z castagnusem. Przeczytaj ulotkę Kochana. Ja tak kiedyś zrobiłam i miałam krwawienie cały miesiąc

Dziewczyny które w tym miesiącu zobaczyły II kreseczki- powiedzcie czy coś w waszych staraniach się w tym cyklu zmieniło? Np czysta głowa, jakiś urlop, czy starania codzienne itp. Czy tak jak zwykle tylko po prostu w tym miesiącu się wreszcie udało. Dajcie znać jestem mega ciekawa czy teoria o czystej głowie się faktycznie sprawdza :)
U mnie testy owulacyjne, pierwszy cykl z żelem nawilżającym FortilSafe Plus- to myślę dużo pomogło, bo ja natularnie mam mało śluzu. To była jedyna rzecz inna w tym cyklu. No i w okolicy owulacji - 3 dni zrobiliśmy to codziennie a w dzień owulacji nawet 2x (rano i wieczorem).

W praktyce jeśli nie ma problemu z fazą lutealną to tak to właśnie wygląda :) Od owu zawsze musi minąć od 12 do 14 dni więc jeśli się przesunela to i @ będzie opóźniona.
Np ja w tym cyklu termin @ mam na 10.11 ale wiem, że owulacja była 2 dni szybciej :)

Dziękuję wszystkim dziewczynom za odpowiedź w temacie.

Własnie u mnie zawsze @ była co 29, ew. 28. Po poronieniu mi się jeden raz bujnął o 8 dni.
Teraz w tym cyklu mierzyłam dni płodne z testami LH i objawy fizyczne wskazały tak samo jak testy, że owu miałam 29/30, a nie 20/21. (staralismy sie w obu terminach wiec szansa nadal jest)
Myślę, że tym razem moje wskazanie na @ to 11.11 - czyli test za tydzień miałby sens.

Żeby się upenić zrobiłam ciążowy test (no nie wytrzymałam ;) )i jest negatywny, bez cienia cienia.

Tak mnie to wkurza, że jeszcze tydzień będę czekać.......grrrrrrrrrrr

Hej dziewczyny [emoji8][emoji8][emoji3526] owu mi się przesunęła chyba...myślałam że piątek sobota(z kalendarzyka) przytulanki było czw, pią,sob a tu dziś dopiero mnie nabiera, brzuch czuje, jajniki i śluz przezroczysty. Jak myślicie jak wieczorem będa przytulanki to zdążę ? [emoji16]

No pewnie, pamiętaj że plemniki żyją w ciele kobiety. Te z piatku i soboty dziś są zdolne żeby działać. Nie martw się! A dodatkowo wieczorem nie zaszkodzi ;)

reklama
Do góry