reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dziewczyny czy jeśli owu jest przesunięta z powodu np. Choroby o tydzień, to planowana @ też się przesunie, prawda? Z tego co pamiętam od jajeczkowania do @ liczba dni powinna być stała, tak wg teorii. Czy faktycznie tak jest???

Tak, jeżeli owu się opóźniła to i miesiączka się opóźni. U mnie 2 faza to średnio 15dni i zdarzyło mi się mieć owulacje w 9dc i cykl ogólnie króciótki (24) ale miewałam tez 28-29dni.

Póki co to w niewielu aptekach jest dostępny. Ja sprawdzałam na „gdziepolek”, no i mam. Ale tez myśle, ze wcześniej niż w środę to nie ma co robić.

Hej dziewczyny [emoji8][emoji8][emoji3526] owu mi się przesunęła chyba...myślałam że piątek sobota(z kalendarzyka) przytulanki było czw, pią,sob a tu dziś dopiero mnie nabiera, brzuch czuje, jajniki i śluz przezroczysty. Jak myślicie jak wieczorem będa przytulanki to zdążę ? [emoji16]

Ostatnia edycja:
Ja rowniez w tym miesiacu odpuscilam bardziej. Mniej myslenia, mniej zastanawiania sie, mniej spiny a na luzie podejscie w tej kwestii... Ja to mam dziwne mysli: w sobote mowie mojemu ze chyba sie udalo a wczoraj ze jednak nie [emoji28] i tak dla spokojnej glowy bo nawet biel na tescie mnie nie podlamie...

Ja mam wrażenie że się udało, 21 dc a ja nadal mam tak mokro i dużo wodnisto białego sluzu :D

reklama
Dziewczyny które w tym miesiącu zobaczyły II kreseczki- powiedzcie czy coś w waszych staraniach się w tym cyklu zmieniło? Np czysta głowa, jakiś urlop, czy starania codzienne itp. Czy tak jak zwykle tylko po prostu w tym miesiącu się wreszcie udało. Dajcie znać jestem mega ciekawa czy teoria o czystej głowie się faktycznie sprawdza :)
U nas na luzie, uda się to super - jak nie to będziemy próbować dalej.

Do góry