reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Spędzi tam bezsensownie 8h jak nie lepiej i tak nic jej na tym etapie nie powiedzą... Beta z progesteronem + kolejna beta w sobotę. Na dniach umowilabym się do gina żeby w razie co zapodał dupka lub luteinę.
No to chyba zależy od szpitala, bo ja z plamieniami byłam przyjęta w ciągu 10 minut, dokładnie przebadana i z receptami.

Hej Dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz bo nie mam z kim o tym pogadać, mężowi nie chcę robić ani nadziei ani nie chcę go denerwować ;)
To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, zarówno przed jak i w trakcie przyjmowania cykle regularne 28 dniowe- teraz- 10 października pierwszy dzień miesiączki, 18 kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia, licząc że cykl będzie trwał 28 dni, @ powinnam dostać 6 listopada, a dostałam DZISIAJ!! I to nie taki jak zawsze, tylko skąpy, rzadki, lekko czerwony, z każdą godziną ustaje. Dodam że mam wyjątkowo czułe piersi i jajniki na zmianę raz lewy raz prawy a nigdy tak nie miałam! I tak już sobie myślę że może to plamienie implantacyjne...:)) Na test jest zdecydowanie za wcześnie bo to dopiero 7dpo dziś rano zrobiłam i jest negatywny:( Najgorsze takie czekanie... Aa i dodam że też jak nigdy od kilku dni mam takie mdłości i odruchy jakby odbijania hmm... ;) Co o tym myślicie?? Miałyście tak?

Hej Dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz bo nie mam z kim o tym pogadać, mężowi nie chcę robić ani nadziei ani nie chcę go denerwować ;)
To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, zarówno przed jak i w trakcie przyjmowania cykle regularne 28 dniowe- teraz- 10 października pierwszy dzień miesiączki, 18 kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia, licząc że cykl będzie trwał 28 dni, @ powinnam dostać 6 listopada, a dostałam DZISIAJ!! I to nie taki jak zawsze, tylko skąpy, rzadki, lekko czerwony, z każdą godziną ustaje. Dodam że mam wyjątkowo czułe piersi i jajniki na zmianę raz lewy raz prawy a nigdy tak nie miałam! I tak już sobie myślę że może to plamienie implantacyjne...:)) Na test jest zdecydowanie za wcześnie bo to dopiero 7dpo dziś rano zrobiłam i jest negatywny:( Najgorsze takie czekanie... Aa i dodam że też jak nigdy od kilku dni mam takie mdłości i odruchy jakby odbijania hmm... ;) Co o tym myślicie?? Miałyście tak?
Ja tak miałam w tym cyklu, i właśnie dziś @ przyszła :-(

Hej Dziewczyny!

To może być wszystko. Dopiero odstawiłas hormony wiec może być to implantacją, ale równie dobrze plamienie srodcykliczne lub regulowanie hormonów. Ja miałam podobnie w 2 cyklu po odstawieniu tabletek, jednodniowe lekkie krwawienie które okazało się okresem.
Jesteś pewna ze miałaś owulacje?
Jeżeli to implantacją to za kilka dni powtórz test w okolicach terminu @. Te mdłości to już dziewczyny pisały ze to może być od progesteronu w 2 fazie. A pamiętaj ze Teoj organizm się dopiero reguluje.

Podobno w pierwszych cyklach po odstawieniu tabletek można „łatwiej” zajść w ciąże. Mnie się nie udało ale nie znaczy ze nie Tobie.

Życzę Ci żeby to była implantacją. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Hej Dziewczyny!
Hej, ja równy tydzień po owulacji (na oko, wg kalendarzyka) miałam plamienie, delikatne, różowe , tylko dwa razy na papierze był ślad i to była implantacja [emoji846] obecnie 9 tydzień. Natomiast na objawy zdecydowanie u Ciebie za wcześnie. Beta hcg pojawia się i rośnie dopiero po implantacji. Dwa dnia przed terminem @ możesz iść zrobić betę - da już miarodajny efekt . No i trzymam kciuki [emoji846]

To może być wszystko. Dopiero odstawiłas hormony wiec może być to implantacją, ale równie dobrze plamienie srodcykliczne lub regulowanie hormonów. Ja miałam podobnie w 2 cyklu po odstawieniu tabletek, jednodniowe lekkie krwawienie które okazało się okresem.
Jesteś pewna ze miałaś owulacje?
Jeżeli to implantacją to za kilka dni powtórz test w okolicach terminu @. Te mdłości to już dziewczyny pisały ze to może być od progesteronu w 2 fazie. A pamiętaj ze Teoj organizm się dopiero reguluje.

Podobno w pierwszych cyklach po odstawieniu tabletek można „łatwiej” zajść w ciąże. Mnie się nie udało ale nie znaczy ze nie Tobie.

Życzę Ci żeby to była implantacją. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Prawda z tym że można łatwiej zajść po odstawieniu, nam się udalo. Odstawiłam anty, poczekałam na okres z odstawienia i zaczęliśmy się starać i udało się w pierwszym cyklu.

Z synkiem już dużo lepiej, ale cykl stracony. Wg kalendarzyka następna owu jest pod koniec listopada. Wysyłam młodego do dziadków i działamy. Jakie mielibyśmy cudowne informacje do przekazania w święta gdyby się udało [emoji846]
Czytam i czytam i widzę że październik jakiś szczesliwy, dużo kresek się posypało.
Było pytanie o pierwsze objawy ciąży. Mi się zaczęły dopiero 7/8tc miałam mdłości meeega, zero apetytu. Jadłam tylko lody zapp [emoji23][emoji6] odrzuciło mnie zupełnie od kawy, mięsa i rzeczy pokrojonych w kostkę [emoji23][emoji12] jak widziałam coś pokrojonego w kostkę to od razu kibelek był zaliczony. Kobiety w ciąży nie ogarniesz [emoji1745]

reklama
Do góry