reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Spędzi tam bezsensownie 8h jak nie lepiej i tak nic jej na tym etapie nie powiedzą... Beta z progesteronem + kolejna beta w sobotę. Na dniach umowilabym się do gina żeby w razie co zapodał dupka lub luteinę.
No to chyba zależy od szpitala, bo ja z plamieniami byłam przyjęta w ciągu 10 minut, dokładnie przebadana i z receptami.

Hej Dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz bo nie mam z kim o tym pogadać, mężowi nie chcę robić ani nadziei ani nie chcę go denerwować ;)
To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, zarówno przed jak i w trakcie przyjmowania cykle regularne 28 dniowe- teraz- 10 października pierwszy dzień miesiączki, 18 kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia, licząc że cykl będzie trwał 28 dni, @ powinnam dostać 6 listopada, a dostałam DZISIAJ!! I to nie taki jak zawsze, tylko skąpy, rzadki, lekko czerwony, z każdą godziną ustaje. Dodam że mam wyjątkowo czułe piersi i jajniki na zmianę raz lewy raz prawy a nigdy tak nie miałam! I tak już sobie myślę że może to plamienie implantacyjne...:)) Na test jest zdecydowanie za wcześnie bo to dopiero 7dpo dziś rano zrobiłam i jest negatywny:( Najgorsze takie czekanie... Aa i dodam że też jak nigdy od kilku dni mam takie mdłości i odruchy jakby odbijania hmm... ;) Co o tym myślicie?? Miałyście tak?

Hej Dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz bo nie mam z kim o tym pogadać, mężowi nie chcę robić ani nadziei ani nie chcę go denerwować ;)
To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, zarówno przed jak i w trakcie przyjmowania cykle regularne 28 dniowe- teraz- 10 października pierwszy dzień miesiączki, 18 kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia, licząc że cykl będzie trwał 28 dni, @ powinnam dostać 6 listopada, a dostałam DZISIAJ!! I to nie taki jak zawsze, tylko skąpy, rzadki, lekko czerwony, z każdą godziną ustaje. Dodam że mam wyjątkowo czułe piersi i jajniki na zmianę raz lewy raz prawy a nigdy tak nie miałam! I tak już sobie myślę że może to plamienie implantacyjne...:)) Na test jest zdecydowanie za wcześnie bo to dopiero 7dpo dziś rano zrobiłam i jest negatywny:( Najgorsze takie czekanie... Aa i dodam że też jak nigdy od kilku dni mam takie mdłości i odruchy jakby odbijania hmm... ;) Co o tym myślicie?? Miałyście tak?
Ja tak miałam w tym cyklu, i właśnie dziś @ przyszła :-(

Hej Dziewczyny!

To może być wszystko. Dopiero odstawiłas hormony wiec może być to implantacją, ale równie dobrze plamienie srodcykliczne lub regulowanie hormonów. Ja miałam podobnie w 2 cyklu po odstawieniu tabletek, jednodniowe lekkie krwawienie które okazało się okresem.
Jesteś pewna ze miałaś owulacje?
Jeżeli to implantacją to za kilka dni powtórz test w okolicach terminu @. Te mdłości to już dziewczyny pisały ze to może być od progesteronu w 2 fazie. A pamiętaj ze Teoj organizm się dopiero reguluje.

Podobno w pierwszych cyklach po odstawieniu tabletek można „łatwiej” zajść w ciąże. Mnie się nie udało ale nie znaczy ze nie Tobie.

Życzę Ci żeby to była implantacją. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Hej Dziewczyny!
Hej, ja równy tydzień po owulacji (na oko, wg kalendarzyka) miałam plamienie, delikatne, różowe , tylko dwa razy na papierze był ślad i to była implantacja [emoji846] obecnie 9 tydzień. Natomiast na objawy zdecydowanie u Ciebie za wcześnie. Beta hcg pojawia się i rośnie dopiero po implantacji. Dwa dnia przed terminem @ możesz iść zrobić betę - da już miarodajny efekt . No i trzymam kciuki [emoji846]

To może być wszystko. Dopiero odstawiłas hormony wiec może być to implantacją, ale równie dobrze plamienie srodcykliczne lub regulowanie hormonów. Ja miałam podobnie w 2 cyklu po odstawieniu tabletek, jednodniowe lekkie krwawienie które okazało się okresem.
Jesteś pewna ze miałaś owulacje?
Jeżeli to implantacją to za kilka dni powtórz test w okolicach terminu @. Te mdłości to już dziewczyny pisały ze to może być od progesteronu w 2 fazie. A pamiętaj ze Teoj organizm się dopiero reguluje.

Podobno w pierwszych cyklach po odstawieniu tabletek można „łatwiej” zajść w ciąże. Mnie się nie udało ale nie znaczy ze nie Tobie.

Życzę Ci żeby to była implantacją. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Prawda z tym że można łatwiej zajść po odstawieniu, nam się udalo. Odstawiłam anty, poczekałam na okres z odstawienia i zaczęliśmy się starać i udało się w pierwszym cyklu.

Z synkiem już dużo lepiej, ale cykl stracony. Wg kalendarzyka następna owu jest pod koniec listopada. Wysyłam młodego do dziadków i działamy. Jakie mielibyśmy cudowne informacje do przekazania w święta gdyby się udało [emoji846]
Czytam i czytam i widzę że październik jakiś szczesliwy, dużo kresek się posypało.
Było pytanie o pierwsze objawy ciąży. Mi się zaczęły dopiero 7/8tc miałam mdłości meeega, zero apetytu. Jadłam tylko lody zapp [emoji23][emoji6] odrzuciło mnie zupełnie od kawy, mięsa i rzeczy pokrojonych w kostkę [emoji23][emoji12] jak widziałam coś pokrojonego w kostkę to od razu kibelek był zaliczony. Kobiety w ciąży nie ogarniesz [emoji1745]

reklama
Do góry