reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Kochane ponawiam moje pytanie bo nie wiem czy nie zostalo pominiete. Dzis 20 dc i czekam jeszcze 9 dni do @ albo do testu (o ile wytrzymam)... Nie wiem co wyszlo z naszych przytulanek i nie chce sie zbytnio nakrecac ale zastanawia mnie fakt, iz w tym cyklu nie czuje bolu/tkliwosci piersci... Zawsze, co miesiac bylo tak, ze od poczatku owu az do dnia @ pobolewaly mnie po bokach piersci, teraz od kilku dni nie czuje nic-wylacznie nadwrazliwosc sutkow. Miala ktoras cos podobnego? Nie chce sie nakrecac ale przyznam ze mnie to zastanawia
Mi jest ciężko udzielić Ci odpowiedzi. Myśle,ze po prostu uzbrój się w cierpliwość. Każdy ma inne objawy ciazy, zależy od wielu czynników- organizm, która to ciąża, jakie ma się cykle. Poczekaj, zajmij głowę czymś innym. Mnie w pierwszej ciazy jakby spuchły piersi i bolały straszliwie całe. Ale np.kolezanke w drugiej ciazy teraz bolą tylko sutki. Ale to tez inaczej, bo my jesteśmy po karmieniu i ponprostu tez zmieniły nam się piersi. Weź oddech i nie mysl o tym. Każdy objaw może być ciążowy lub okresowy.

Dziewczyny podczas wizyty w toalecie zauwazylam jakies brazowe uplawy..
Zdajr sie ze juz po becie :(
Jesteś na tak wczesnym etapie ciazy,ze może ciagle jesteś na etapie zagnieżdżania i stad plamienie. Odetchnij i naprawdę przestań o tym myśleć bo bezsensownie się nakręcasz i stresujesz. Jutro zrobisz betę. Kolejną powtórz za kolejne dwa dni- sobotę.

Mimo wszystko zrób betę, upławy mogą się zdarzyć. Ewentualnie chyba podjechałabym na pogotowie, powinni bez problemu Cię przebadać i będziesz już na 100% pewna na czym stoicie
Spędzi tam bezsensownie 8h jak nie lepiej i tak nic jej na tym etapie nie powiedzą... Beta z progesteronem + kolejna beta w sobotę. Na dniach umowilabym się do gina żeby w razie co zapodał dupka lub luteinę.

Kochane ponawiam moje pytanie bo nie wiem czy nie zostalo pominiete. Dzis 20 dc i czekam jeszcze 9 dni do @ albo do testu (o ile wytrzymam)... Nie wiem co wyszlo z naszych przytulanek i nie chce sie zbytnio nakrecac ale zastanawia mnie fakt, iz w tym cyklu nie czuje bolu/tkliwosci piersci... Zawsze, co miesiac bylo tak, ze od poczatku owu az do dnia @ pobolewaly mnie po bokach piersci, teraz od kilku dni nie czuje nic-wylacznie nadwrazliwosc sutkow. Miala ktoras cos podobnego? Nie chce sie nakrecac ale przyznam ze mnie to zastanawia
Różnie bywa . Trudno nam odpowiedzieć bo nikt z nas nie zna odpowiedzi. Każda odmienność to dobry znak ale musisz wiedzieć że jak człowiek chce to często widzi więcej niż jest naprawdę

Witaj. Ja mam podobnie w tym cyklu, kompletnie nic. Zawsze po owulacji czułam ciężkość piersi i takie pełne, nie bolą ale wrażliwe sutki z reguły kilka dni po owulacji a potem je czułam przy ściśnięciu. Z reguły przy owulacji bolał mnie krzyż po nocy (1 lub 2, nie wiedziałam co to aż w końcu po kilku cyklach skojarzyłam fakt). A w tym cyklu jedno kompletne wielkie 0. Żadnej wrażliwości, biust nieco pełniejszy ale bez tego uczucia ciężkości. A do tego ostatnia miesiączka objawiła się dość mocnymi jak dla mnie skurczami i bólem krzyża, z 15 lat tego nie miałam. Także ja głupieje na maksa tez [emoji26]

Zostaje nam chyba czekać do @ i testowania (5-6/11/). Korci mnie zatestowac wcześniej ale nie chce się znów rozczarować. Wczoraj i dzis miałam chwilowy lekki skurcz macicy ale nie wiem czy to nie głowa się czegoś domaga [emoji28]

Życzę Ci żeby ta odskocznia od reguły zakończyła się II kreseczkami. Niektóre dziewczyny pisały ze takie inne cykle kończyły się ciąża. Także kto wie..:)

Trzymam kciuki mocno mocno [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Pojde jutro na bete i do gina wieczorem
Beta i progesteron i z wynikiem do lekarza jeśli to pomoże Ci się wyciszyć . Ja wie że łatwo nam się mówi. Ale musisz jakoś wytrzymać do jutra. Może idź już spać nie będziesz myslec A rano nowy dzień nowe wyniki
Trzymam kciuki
Na marginesie plamilam we wszystkich ciazach przez 2 pierwsze miesiące

Do góry