reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Cześć dziewczyny :-) U mnie dwie córy już odchowane (7 i 9 lat), a teraz naszło nas na nowe starania :-) Cykl zaczął się 05.10, owu była 20.10 (chyba), teraz mierzę temperaturę co rano i modlę się żeby rosła :-) Zastanawiam się nad robieniem testu beta hcg, tylko kiedy, żeby nie za wcześnie ?

Witam się w czwartek :)
Moj W. obudzil mnie dzisiaj nalesnikami..jak dobrze ze go mam :D

Super ze coraz więcej kreseczek widac i gratulacje dla wszystkich :)

U mnie jakas masakra z piersiami się dzieje. Bolą nawet przy chodzeniu.
Temperatura piękna, szkoda tylko ze nie na ciążę [emoji14]

Powiedzcie mi, bo Wy jesteście PRO w tym temacie.
Jakie badania moge zrobić tak kontrolnie przed staraniem się o dzidziolka?
Zawsze wszystko bylo w normie, nigdy nie mialam nieregularnych miesiaczek, nic się nie dzialo i nie sprawdzalam a teraz chce to ogarnąć

Hej kobiety !
Jak Wasze starania ?
Kto się stara ? Ile cykli ? Jak to u Was ? Czy macie jakieś problemy kobiece? Jak przy tym całej sytuacji Wasi mężczyźni?

Cześć, ja nowa :)
Mieszkam na stałe w Norwegii, tu są trochę inne procedury niż w Pl, ale poza tym, że zamiast diagnostyki proponują in vitro po roku starań to reszta można powiedzieć, że do przeżycia. ;)
Staramy się z mężem od ok 2 lat. Ale raz bardziej, raz mniej ;)
U nas nie ma żadnych problemów ‍♀️ a przynajmniej nic co nasz lekarz mógłby uznać za nieprawidłowość. Mąż badany - może być dawca, nasienie super, u mnie ok, cykle jak w zegarku 31-32 dni, ostatnio na usg z kontrastem wykluczono niedroznosc jajowodów, akurat byłam tuż przed owulacja, zaliczyli ok 10 pecherzykow w sumie w obu jajnikach, jeden był na 18mm gotowy do pęknięcia, więc była w nas nadzieja, że tym razem się uda. Jajo bolało przez 3 dni jak szalone (swoją drogą nie wiem jak to może być dogodny okres rozrodczy jsk się kobita z bólu kuli... ) więc chyba do pęknięcia doszło, ale nic się nie wydarzyło poza tym... Dziś mam dostać miesiączkę, robiłam już 2 testy, oba negatywne, żadnych odchylen od normy, czyli, skorcze na okres są, piersi powiększone jak zwykle, ale nie tkliwe, czyli kolejny cykl za nami.
Czekam na nowe wyniki badań - szczerze to gubię się w tych nomenklaturach hormonalnych, ale do tej pory nigdy nic nie wychodziło ponizej/powyżej normy więc się nie spodziewam niczego nowego.
Że względu na moją niechęć do ivf i inseminacji (no nie, no po prostu nie czuje tego jako sposób, w który mamy stać sie rodzicami... - nie mam nic przeciwko jeśli dot. to innych - ja po prostu taka romantyczna... Albo bejbi z miłości albo bez bejbi.) lekarz ma mi przepisać hormony stymulujące jajniki do większej produkcji kom. Jajowych. Może to coś da...

reklama
Tu kolejną kreska niby się pojawia a jeszcze z 5 min na odczyt . Już sama nie wiem przez te testy skołowana jestem i to mocno bo w zeszłym miesiącu też tak miałam a ciąży nie było .

Załączniki

• IMG_20191024_093601972.jpg
    IMG_20191024_093601972.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 128
Do góry