reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Dziewczyny, może ktoś mi doradzi, jak to jest z aktywnością sportową na początku ewentualnej ciąży? Okres spóźnia mi się już 4 dzień. Testu jeszcze nie robiłam. Mam treningi personalne 3 razy w tygodniu. Myślicie, że można ćwiczyć bez problemu?

Dziewczyny, może ktoś mi doradzi, jak to jest z aktywnością sportową na początku ewentualnej ciąży? Okres spóźnia mi się już 4 dzień. Testu jeszcze nie robiłam. Mam treningi personalne 3 razy w tygodniu. Myślicie, że można ćwiczyć bez problemu?
Może zrób test? Wydaje mi się że można ćwiczyć jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale też nie ma co przesadzać i pewnie nie każde ćwiczenie można wykonywać.

Dziewczyny chce zrobić badania hormonów - jakie i kiedy ( w którym dniu cyklu najlepiej je wykonać ) ??!!!
Ja dostałam skierowanie teraz od gina na hormony to już Ci wkleje. Te pierwsze (co ich dużo zaznaczone - kazał mi zrobić 7dc. A nastepne (co są dwa zaznaczone) ok.10 dni później.

Załączniki

• 64E07678-93A5-45BD-97E6-989247AEDE9F.jpeg
    64E07678-93A5-45BD-97E6-989247AEDE9F.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 68
  • 92A51A39-2E48-4CAE-B357-9E6FA0C5E5FB.jpeg
    92A51A39-2E48-4CAE-B357-9E6FA0C5E5FB.jpeg
    979,1 KB · Wyświetleń: 68
u mnie dziś 38DC. zaraz zbieram sie do rossmana po testy. myślicie ze jest sens testować dziś, czy jutro z porannego moczu? tak bardzo odciagam sie od tego testowania, żeby się nie rozczarować...

poza tym wczoraj znowu miałam bóle jak na okres i chodziłam ciagle sprawdzić czy nie przyszedł. dziś ten ból jest troszkę mniejszy.

u mnie dziś 38DC. zaraz zbieram sie do rossmana po testy. myślicie ze jest sens testować dziś, czy jutro z porannego moczu? tak bardzo odciagam sie od tego testowania, żeby się nie rozczarować...

poza tym wczoraj znowu miałam bóle jak na okres i chodziłam ciagle sprawdzić czy nie przyszedł. dziś ten ból jest troszkę mniejszy.
Matko dziewczyny róbcie te testy szybciuteńko i czekamy na dobre wieści ✊. Jak długie masz zwykle cykle? W pierwszej ciąży brzuch mnie bolał codziennie do końca pierwszego trymestru.

Ostatnia edycja:
Linijka zrób test, jak wyjdzie pozytywny to chyba będziesz czuła co zrobić. Wiem ze ciąża to nie choroba i powinno się prowadzić normalny tryb życia, ale ja bym się chyba bała

Matko dziewczyny róbcie te testy szybciuteńko i czekamy na dobre wieści ✊. Jak długie masz zwykle cykle? W pierwszej ciąży brzuch mnie bolał codziennie do końca pierwszego trymestru.

u mnie maksymalnie do 34dni. kilka dni temu bardzo bolały mnie piersi co u mnie przed miesiączka nie zdarza się nigdy. zawsze bolą okolice pachwin i uda + podbrzusze. dziś biust boli mniej, ale przy przytulankach z narzeczonym nawet jak lekko ściśnie to wtedy ten ból jest mocniejszy. mam taki mleczny śluz. przed przyjściem @ zawsze mnie wysypuje na twarzy, teraz nic sie nie zmieniło i dalej moja cera wygląda jak wyglądała. poza tym mam teraz duże wahania nastroju. kupie 2 testy, zatestuje dziś i jutro rano z porannego moczu.

reklama
Zrób test :) i jeśli będzie pozytywny to ja bym sobie odpuściła ćwiczenia. Ale ja to ja, jestem po dwóch stratach i po ciąży, w której musiałam przez pewien czas leżeć więc przez moje doświadczenia na kolejna ciążę będę pewnie też chuchać i dmuchać.

Do góry