reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Tak, byłam 1.5 tyg temu na becie (czyli przed spodziewanym okresem) ale wynik był negatywny. Jutro chce iść znowu na bete i zobaczymy co wynik tym razem pokaże. dodatkowo jeżeli beta będzie ciążowa to po pracy pędzę do rodzinnego z wynikami tarczycy. Do endo zapisy na styczen 2020.....

Jeśli się okaże ze jesteś ciąży to z tego co pamietam zgodnie z ustawa „za życiem” do Endokrynologa musza Cię umówić w ciągu 7 dni.
Robiłaś badanie progesteronu? Bo plamienie może świadczyć o niskim poziomie.
Zadzwoń do gina powiedz o wynikach tarczycy i przede wszystkim ze plamisz to powinien wypisać Ci receptę na progesteron i pewnie euthyrox lub letrox.

reklama
Możesz ponownie zrobić zdjęcie ? Ostrość złapała Twoje dłonie, a nie okienko testu...na moim telefonie z największym podświetleniem nic nie widać :(
Lepszego zdjecia mój aparat nie zrobi [emoji35][emoji22] na żywo jest widoczna różowa kreseczka
20191015_164901_HDR.jpeg

Test zrobiłam bo jestem "w trakcie okresu", od niedzieli mam baaaaardzo delikatne brazowe plamienia, dzisiaj trochę jasno różowego. I tyle. W trakcie zmiany tamponu tkneło mnie żeby zrobić test no i wyszedł ;)
To leć na betę i od razu do gin. Wes ze sobą wyniki z tarczycy bety i zrób progesteron i gin przepisze ci leki plus progesteron jeśli będziesz miała za niski. A endo powinien przyjąć szybciej jeśli masz za wysoki wynik i w dodatku jesteś w ciąży.

A co to jest??
Witaj Karo. Ja mam z aplikatorem. Na nim nie ma miarki a w instrukcji piszą ze Ok połowy. Jak przyrównam do jednorazowego aplikatora z żelem to wychodziłoby ze Ok 5ml

Jak dla mnie troszkę tego dużo i pierwszy aplikator na 2 razy życzyłam ale może dlatego się nie udało w tym cyklu [emoji6]

Jak zacznę działać po zakończeniu @ to już na pewno pójdzie więcej.

Życzę powodzenia [emoji4]Zobacz załącznik 1034176

Tknęło mnie i zrobiłam test ciążowy... Dwie kreseczki [emoji7][emoji176]Zobacz załącznik 1034153
Gratuluje :)
Tak, byłam 1.5 tyg temu na becie (czyli przed spodziewanym okresem) ale wynik był negatywny. Jutro chce iść znowu na bete i zobaczymy co wynik tym razem pokaże. dodatkowo jeżeli beta będzie ciążowa to po pracy pędzę do rodzinnego z wynikami tarczycy. Do endo zapisy na styczen 2020.....
Jak jesteś w ciąży to muszą Cię przyjąć do 7 dni, jak z tego korzystałam w ciąży bo miałam wysokie tsh. Tylko musisz mieć założona kartę ciąży.

Ja
Lepszego zdjecia mój aparat nie zrobi [emoji35][emoji22] na żywo jest widoczna różowa kreseczkaZobacz załącznik 1034201
Ja widzę i gratuluję :) mam nadzieję, ze niedługo wszystkie będziemy mogły się pochwalić takim zdjęciem :) ogólnie cieszę, się, ze tu jestem można się wyzalic bo czasem już naprawdę brakuje sił. Fajnie, ze jest taka grupa wsparcia [emoji4]

Witaj Karo. Ja mam z aplikatorem. Na nim nie ma miarki a w instrukcji piszą ze Ok połowy. Jak przyrównam do jednorazowego aplikatora z żelem to wychodziłoby ze Ok 5ml

Jak dla mnie troszkę tego dużo i pierwszy aplikator na 2 razy życzyłam ale może dlatego się nie udało w tym cyklu [emoji6]

Jak zacznę działać po zakończeniu @ to już na pewno pójdzie więcej.

Życzę powodzenia [emoji4]Zobacz załącznik 1034176
O Ja! Dzięki Ci wielkie. No ja gdzieś wyczytałam ze ok.5ml, ale powiem Ci ze jak tyle użyłam to aż wypływało... boję się,ze jak za dużo to tez niedobrze bo nic w środku nie zostanie... zgłupieć idzie.

reklama
Do góry