reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A kiedy masz termin okresu?? Robiłaś kilka dni temu test i był negatywny czy mi się pomyliło?? [emoji8]
Test robiłam tydzień temu po moim śnie [emoji23] i wyszedl negatywny. Okres miałam dostać w sobote a od niedzieli delikatnie plamię na brązowo dzisiaj z rana minimalnie na różowo. Aktualnie plamienie ustało

Mimi na zdjęciu jest jednorazowy aplikator z żelem Fertilsafe (mała tubka) i aplikator wielokrotnego użytku ( rurka). Ja kupiłam żel Fertilsafe zestaw duza tuba (75ml) + 2 tubki po 5ml.

Żel jest bezpieczny dla plemników a i ma niby im pomagać przetrwać w drogach rodnych jeżeli jest problem ze śluzem płodnym. Ja np u siebie praktycznie płodnego nie obserwuje. W ostatnich 2 cyklach jednego dnia widziałam rozciągliwy ale niewiele. W jednym cyklu zaobserwowałam wodnisty ale z reguły w płodne dni czuje wilgotno ale raczej śluz kremowy. Dlatego zakupiłam ten żel. 1 cykl za mną nie zaskoczył ale nie wiem czy nie użyłam za mało bo te 5ml to jakoś sporo.
Niestety u mnie wiesiołek i siemię lniane za wiele nie dało dotychczas stad ten żel. Zobaczymy co dalej [emoji5]

O Ja! Dzięki Ci wielkie. No ja gdzieś wyczytałam ze ok.5ml, ale powiem Ci ze jak tyle użyłam to aż wypływało... boję się,ze jak za dużo to tez niedobrze bo nic w środku nie zostanie... zgłupieć idzie.

Dla mnie te 5ml to tez za dużo. W ulotce jest tez w sumie napisane ze samemu „wyczuć” odpowiednia ilość. I w sumie teraz wyczytałam ze najlepiej Ok 15min przed przytulankiem żeby się tam dobrze rozprowadził.

No coz kolejny cykl, kolejne próby [emoji6]
Ale najważniejsze ze żel nie przeszkadza.

Dla mnie te 5ml to tez za dużo. W ulotce jest tez w sumie napisane ze samemu „wyczuć” odpowiednia ilość. I w sumie teraz wyczytałam ze najlepiej Ok 15min przed przytulankiem żeby się tam dobrze rozprowadził.

No coz kolejny cykl, kolejne próby [emoji6]
Ale najważniejsze ze żel nie przeszkadza.
Niby nie przeszkadza,ale mam wrażenie ze wszystko wypływa mimo robionej „świecy” po...

Niby nie przeszkadza,ale mam wrażenie ze wszystko wypływa mimo robionej „świecy” po...

To tylko wrażenie :) Cześć plemników zostaje i wyrusza w najcięższa a zarazem najpiękniejsza drogę...spotkać się z jajeczkiem.

Słyszałyście teorie, ze jajeczko jest strasznie wybredne? Byle jaki plemnik nie zapłodni jajeczka :)

reklama
Do góry