reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Hejka dziewczyny - czy mogę dołączyć?
Troszkę o sobie
10.07 poroniłam moją 3 ciąże ( 1 ciąża córka 7 lat, druga ciąża synek 14 miesięcy , trzecia ciąża poronienie samoistne w 7 tyg ciąży ) . Zaczęliśmy z mężem starania od razu. Na razie nic może w tym miesiącu się uda.
Hej, rozgość się, choć życzę żebyś nie siedziała tu z nami długo i wkrótce doczekała się ciąży :) widzę że przeszłyśmy stratę prawie w tym samym czasie..

reklama
No kurde u mnie ten śluz tez problem. A jaki żel planujesz? Czytałaś coś o tym? Jak masz jakiś „sprawdzony” daj nazwę proszę, bo mi to się tylko te spamujące laski z naturalnej płodności wyskakują z reklamą ich żelu.
Właśnie ten conceive chciałam o którym pisze Emenemsy tylko z tego co się orientuję zmienił nazwę na Fertilsafe Plus. I jak patrzę to są dwie opcje do kupienia: 75ml + 2x5ml (ampułki) za 63,99 albo sam ten 75ml za 71,50.

Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Hejka dziewczyny - czy mogę dołączyć?
Troszkę o sobie
10.07 poroniłam moją 3 ciąże ( 1 ciąża córka 7 lat, druga ciąża synek 14 miesięcy , trzecia ciąża poronienie samoistne w 7 tyg ciąży ) . Zaczęliśmy z mężem starania od razu. Na razie nic może w tym miesiącu się uda.

Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego od początku ale bardzo za was trzymam kciuki .
Któraś pisana o testach owulacyjnych.
Starając się o drugie dziecko wspomagałam się testem owulacyjnych który tak naprawdę nic nie pokazywał wiec potem stwierdziłam ze są do bani i zaciążyłam bez niego. Dodam ze mniej więcej wiem kiedy mam owulacje bo wtedy mam dużo śluzu wodnistego i ból jajników.
Teraz po poronieniu jak wróciła miesiączka znów wydawało mi się ze mam owulacje ale starania zakończyły się bez ciąży. Mam cykle średnio co 33 dni . 3 dni temu dostałam mega wodnistego śluzu ale sobie pomyślałam ze za wcześnie na owulacje ale na wszelki wypadek zrobiłam test owulacyjny który kiedyś kupiłam i oczywiście blada druga kreska czyli negatywny , w między czasie przytulanki po kolejnym dniu a dodam ze śluzu coraz więcej było znów zrobiłam test i znów blada druga kreska czyli znów brak owulacji. Pod wieczór tego samego dnia znów zrobiła i zobaczyłam dwie identyczne kreski wiec test pozytywny . Zaczęliśmy starania z mężem . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Reasumując - z moich obserwacji i testu wynika ze owulacje miałam wcześniej.

Właśnie ten conceive chciałam o którym pisze Emenemsy tylko z tego co się orientuję zmienił nazwę na Fertilsafe Plus. I jak patrzę to są dwie opcje do kupienia: 75ml + 2x5ml (ampułki) za 63,99 albo sam ten 75ml za 71,50.
O, to nie wiedziałam, ale ja używałam chyba jeszcze w tamtym roku, może na początku 2019.

To, ze zmienił nazwę tez nie wiedziałam :( Polecam kupić w ampułkach. Wygodniejsze i bardziej higieniczne :) I ten w ampułkach aplikuje się do pochwy :) wiec plemniki mogą dzięki niemu szybciej dotrzeć do jajeczka

Hej hej ;)
My z mężem również staramy się o drugie maleństwo :)
3 cykl starań , aktualnie 18 DC :)
Czekamy jeszcze 11 dni na testowanieee :D
Jak w tym cyklu nie wyjdzie to wybieram się do lekarza , sprawdzić czy wszystko ok.
A tak z ciekawości, czy potraficie rozpoznać cykl bezowulacyjny? Jeśli tak to jak się u Was takowy objawia?

reklama
Do góry