reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Jak ja słyszałam że dziewczyny płacą po 30 pare czy 40zl, to mocno się zdziwiłam jak poszłam zrobić w luxmedzie
LuxMed korzysta z laboratorium Diagnostyka i o dziwo jak się idzie do Diagnostyki bezpośrednio jest taniej niż w luxmedzie. Paranoja.
Do luxmedu chodzę generalnie tylko po skierowania na badania, bo mam tam pakiet z pracy. Problem tylko w tym, że za specjalnie tych skierowań nie chcą wypisywać ;) Ostatnio poprosiłam o badanie progesteronu i prolaktyny to lekarz mi odmówił tłumacząc, że nie badamy przecież niepłodności, a on musi się rozliczać z przepisanych badań na hormony. No i czasem są sceny dantejskie w kolejce do zabiegowego :D
W poprzedniej pracy mieliśmy Medicover i całkowicie inna sprawa, nikt nie robił problemu ze skierowaniami na badania.

Kolejny temat to ceny tego samego badania, w tej samej klinice, a w różnych miastach :p

Freja trzymam kciuki za betę. Tez mam dzisiaj 33 dc i postanowiłam zrobić test. Nie wiem po jakiego grzyba. Na głowę mi siadło już całkiem. Oczywiście biel bielsza od najbielszej bieli. Nie wiem na co liczyłam. No nic podnoszę koronę i idę dalej ...

Odbiór bety dopiero w poniedziałek w dodatku osobisty do godziny 17 (pracuje), koszt 50zł.
Zrobiłam, a co mi tam, ale jeśli @ ma przyjść to do poniedziałku zdąży.

Dzisiaj u mnie jest 31dc przy cyklach 27-28dc, od wielu miesięcy nigdy się nie spóźniła. Jeśli coś jest na rzeczy to myślę, że beta rozwieje wątpliwości. Nigdy nie byłam na becie, nie było potrzeby. Zaraz się ubieram i idę, ale ręce mi się trzęsą. 🤔 A jak u Ciebie? Plamienia ustały? Jak się czujesz?
Trzymam kciuki :)

Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ;)
Nie dziękuję :)

Tak z ciekawości: ile u Was kosztuje beta?
U mnie 28zł plus 4,50 zł za pobranie.

Ja placilam w diagnostyce 42,50
@olaaa7 trzymam kciuki!
Nie dziękuję :)

Odbiór bety dopiero w poniedziałek w dodatku osobisty do godziny 17 (pracuje), koszt 50zł.
Zrobiłam, a co mi tam, ale jeśli @ ma przyjść to do poniedziałku zdąży.
Kurcze szkoda, że musisz czekać cały weekend.

LuxMed korzysta z laboratorium Diagnostyka i o dziwo jak się idzie do Diagnostyki bezpośrednio jest taniej niż w luxmedzie. Paranoja.
Do luxmedu chodzę generalnie tylko po skierowania na badania, bo mam tam pakiet z pracy. Problem tylko w tym, że za specjalnie tych skierowań nie chcą wypisywać ;) Ostatnio poprosiłam o badanie progesteronu i prolaktyny to lekarz mi odmówił tłumacząc, że nie badamy przecież niepłodności, a on musi się rozliczać z przepisanych badań na hormony. No i czasem są sceny dantejskie w kolejce do zabiegowego :D
W poprzedniej pracy mieliśmy Medicover i całkowicie inna sprawa, nikt nie robił problemu ze skierowaniami na badania.

Kolejny temat to ceny tego samego badania, w tej samej klinice, a w różnych miastach :p
Też korzystam z Lusmedu bo mam pakiet z pracy ;) i jest dokładnie tak jak napisałaś, nic dodać nic ująć :D

Freja trzymam kciuki za betę. Tez mam dzisiaj 33 dc i postanowiłam zrobić test. Nie wiem po jakiego grzyba. Na głowę mi siadło już całkiem. Oczywiście biel bielsza od najbielszej bieli. Nie wiem na co liczyłam. No nic podnoszę koronę i idę dalej ...
A jakie długie masz cykle? Może spróbuj za kilka dni jak @ nie przyjdzie.. Na tym moim tescie teraz jest praktycznie nic nie widać a chciałam dziś pokazać go mężowi i oświadczyć, że może się udało a tak to sama nie wiem czy mu coś mowic 😒najgorsze, że jutro mamy myć okna a jeśli coś by było na rzeczy to nie powinnam raczej 😒

reklama
Wracając kupiłam dwa testy, no negatywne, bety pewnie nie ma nawet co odbierać.
Cóż, morał tej bajki: nigdy się nie nakręcaj.

Do góry