dzięki dziewczyny za odpowiedzi, wczytałam się w treść ponownie i dokładniej i rzeczywiście wystarczy wpisanie danych, sama nie wiem czemu się tak zamotałam, jakaś już jestem przeczulona;-), że zapomniałam o czytaniu ze zrozumieniem
reklama
dziewczyny,znajomi maja problem z ostatnimi landlordami,...nie chca oddac im depozytu...wiem ze kiedys,ktoras z was pisala o jakiejs instytucji,ktora zajmuje sie tymi sprawami.
Moze jakby ja postraszyli to by szybciej poszlo?
prosz eo pomoc:-)
Edit:\
juz mam
Moze jakby ja postraszyli to by szybciej poszlo?
prosz eo pomoc:-)
Edit:\
juz mam
Ostatnia edycja:
julia28
Mama lutowa 2007
dziewczyny a ja z takim pytaniem planujemy wyjazd do Nowego Yorku czy ktoras z was starała sie o wize tutaj w irlandii w ambasadzie amerykańskiej? jesli tak to prosze o informacje
Witajcie w nowym roku. mam pytanka do młodych mam. Prosze jak któraś wie co z podatkami jak urodzi sie dziecko. Ja od poniedziałku będe na maternity, mój mąz pracduje na full tima. Czy mąż bedzie miał wieksze tax credity i co za tym idzie mniejszy podatek? Cy po porodzie musze zawiadomic revenue? Czy może wypełnias się jakiś form?
T
taycia
Gość
Angielsko - polski masz nieprzeciętny... szok!!!!!!!! Czy wypełniłaś formę na macierzyński? jesli tak to innych form się nie wypełnia. Nie słyszałam o powiadamianiu Urzędu Skarbowego,o zmienianiu tax creditów ani o płaceniu mniejszego podatku,bo się jest na macierzyńskim...Witajcie w nowym roku. mam pytanka do młodych mam. Prosze jak któraś wie co z podatkami jak urodzi sie dziecko. Ja od poniedziałku będe na maternity, mój mąz pracduje na full tima. Czy mąż bedzie miał wieksze tax credity i co za tym idzie mniejszy podatek? Cy po porodzie musze zawiadomic revenue? Czy może wypełnias się jakiś form?
goyap
Zaangażowana w BB
Witajcie w nowym roku. mam pytanka do młodych mam. Prosze jak któraś wie co z podatkami jak urodzi sie dziecko. Ja od poniedziałku będe na maternity, mój mąz pracduje na full tima. Czy mąż bedzie miał wieksze tax credity i co za tym idzie mniejszy podatek? Cy po porodzie musze zawiadomic revenue? Czy może wypełnias się jakiś form?
a wiec pokoleji odpowiedzi na Twoje pytania:
ilosc dzieci nie wplywa na wysokosc podatku. Podatek placisz od wysokosci zarobkow -to wplywa w ktorej grupie podatkowej jestes.
Z tego co napisalas jestes w zwiazku malzenskim wiec przysluguje Wam TaX Credits w wysokosci 3300 Euro na Was oboje. Mozecie ja swobodnie rozdysponowac pomiedzy siebie 50%-50% lub tez jezeli tylko twoj maz na chwile obecna pracuje na przyklad on przejmuje np. 80% przyznanego kredytu. Mozna to zrobic w chwili obecnej ( bedzie pobierany nizszy podatek lub w ogole ) lub tez na koniec roku podatkowego -jak bedziecie dysponowac P-60 -wowczas ewentualny nadplacony podatek zostanie wam zwrocony.
Wszystko zalatwisz w tax office.
Maternity Benefit jest dochodem nie podlegajacym opodatkowaniu.
KasiaGot
Zaangażowana w BB
Tygrysek-M głosik poleciał
T
taycia
Gość
Ode mnie też!Tygrysek-M głosik poleciał
reklama
didi
Fanka BB :)
mój też poleciał ..;-)Ode mnie też!