reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

witam wsyztskie. znow wracam tutaj z tym samym zapytaniem o paszport. urodzilam ANtosia w 2011 roku w maju moj w chwili narodzin byl 5 lat. Przegladalismy formularz na paszport i tam jest napisane ze jesli nie jestesmy rezydentami to trzeba inny wniosek? Nie wiem jak sie za twen paszport zabrac,co do niego potrzebne gdzie zalatwiac i wogole?Prosze Was pomozcie,jak mzoecie macie chwile napiszcie wszystko szczegolowo.Bylabym bardzo wdzieczna! Dziekuje :)

reklama
witam wsyztskie. znow wracam tutaj z tym samym zapytaniem o paszport. urodzilam ANtosia w 2011 roku w maju moj w chwili narodzin byl 5 lat. Przegladalismy formularz na paszport i tam jest napisane ze jesli nie jestesmy rezydentami to trzeba inny wniosek? Nie wiem jak sie za twen paszport zabrac,co do niego potrzebne gdzie zalatwiac i wogole?Prosze Was pomozcie,jak mzoecie macie chwile napiszcie wszystko szczegolowo.Bylabym bardzo wdzieczna! Dziekuje :)

My wypełnialiśmy ten formularz i form A. do tego dodaliśmy : akt urodzenia małej , jej pps, jej 4 zdjęcia ( 2 oddają ) wszystkie p60 mojego M i jego pps oraz jego taksy ( chyba to ) no i dowód mojego M . z formularzem poszliśmy na garde ona wszystko sprawdziła wypisała my podpisaliśmy, z forma A nie wiem jak go fachowo nazwać ale poszliśmy do takiego jakby notariusza ale za free. dalej na pocztę wszystko 10 razy sprawdzone ;-) no i ona dała nam kopertę musieliśmy wsio do niej schować i wysłać. czekaliśmy bardzo krótko :-)

a ja tez z pytaniem odnosnie paszportu..
Mlodemu konczy sie w pod koniec maja...i nie wiem kiedy mam sie zabrac zeby zlozyc,na kolejny?
Mam znow wziasc z Gardy ta zielona forme i ta biala tez dolaczyc i wszelkie dokumenty rowniez,czy jak?

przecież tam jest napisane wszystko ;-)
ok,dzieki...nie mam jeszcze tej formy wiec nie wiedzialam ze jest tam wszystko napisane...nie pomyslalam tez zeby sciagnac ja z neta,bo chyba mozna..
Poprostu Liczylam na czyjas pomoc,kogos kto juz skladal ponownie.
Tez czasem komus pomoge,wiec ja tez na to liczylam:sorry:ale skor0o jest napisane to poczytam...anyway dziekuje:):-)

ok,dzieki...nie mam jeszcze tej formy wiec nie wiedzialam ze jest tam wszystko napisane...nie pomyslalam tez zeby sciagnac ja z neta,bo chyba mozna..
Poprostu Liczylam na czyjas pomoc,kogos kto juz skladal ponownie.
Tez czasem komus pomoge,wiec ja tez na to liczylam:sorry:ale skor0o jest napisane to poczytam...anyway dziekuje:):-)

ewelcia jak juz poczytasz to daj znac mojemu tez sie konczy w maju:tak:

My wypełnialiśmy ten formularz i form A. do tego dodaliśmy : akt urodzenia małej , jej pps, jej 4 zdjęcia ( 2 oddają ) wszystkie p60 mojego M i jego pps oraz jego taksy ( chyba to ) no i dowód mojego M . z formularzem poszliśmy na garde ona wszystko sprawdziła wypisała my podpisaliśmy, z forma A nie wiem jak go fachowo nazwać ale poszliśmy do takiego jakby notariusza ale za free. dalej na pocztę wszystko 10 razy sprawdzone ;-) no i ona dała nam kopertę musieliśmy wsio do niej schować i wysłać. czekaliśmy bardzo krótko :-)
beti a jaka forme uzupelnialiscie dla rezydenta?Bo ja nie rozumiem moj tu tyle lat jest a zadnego nr rezydenta nie ma i trzeba specjalna forme dla nierezydentwo uzupleniac,boje sie ze po mimo iz spelniamy kryteria co do paspzortu to maly go nie dostanie bo nie mamy zdanego nr rezydenta :(

Ostatnia edycja:
reklama
ankadaria wystarczy jak tylko wypełnisz formularz ten z gardy i form A oraz dołączysz wszystkie potrzebne dokumenty. Ja jak składałam to mój P był tu prawie 5 lat. Tu jest opisane jak wypełnić formularzeIrlandzki paszport dla polskiego dziecka

Nie martw się, jakby co to tu jest jeszcze odpowiedni wątek, tam znajdziesz wszystko http://
www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/irlandzki-paszport-dla-malucha-40425/
Asienka ale chodzi o to ze bedac juz tak dlugo tutaj my nie mamy zadnego nr rezydenta,myslisz ze wystarczy uzuplenic ta normalna forme?

Do góry