reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Dzieki za odpowiedzi,bylam w tym urzedzie to pani powiedziala ze ze szpitala dopiero im przyszly papiery z 6 kwietnia:);/ a mieszkam w castlebar,w socialu pytalam czy mam cos doslac akt urodzenia czy cos,to mi powiedziala ze CHYBA to szpital zalatwia

reklama
Cze Dziewczyny!
Jestem nowa na forum ale mam tylko takie male pytanko: czy ktoras z Was ma trojaczki lub zna jakas mame trojaczkow z Dublina? czytajac o tych wszystkich sprawach socjalnych juz zaczynam sie gubic bo moja sytuacja jest inna : bede mama trojaczkow!!! wiec interesuje mnie np.:czy urlop macierzynski przysluguje mi w tym samym wymiarze czasu co dla wszystkich mam?
Bardzo z gory dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi bo juz czasami nie wiem gdzie mam udac sie po pomoc i rade!!
:)

Dziewczyny mam pytanko: złożyłam papiery o irlandzki paszport Express, pisze ze 10 dni roboczych, ale od poniedziałku jak sprawdzam status to cały czas stoi na tym że jest zarejestrowany i nic nie rusza, a dzisiaj już czwartek. Czy myślicie że faktycznie sie wyrobią w te 10 dni?

Ja wyrabiałam synkowi irlandzki,wprawdzie nie express,ale status też był cały czas,że podanie zarejestrowane,po czym w jeden dzień zmienił się status dwa razy i na drugi dzień rano paszport był już w skrzynce:tak:Tak więc,myślę,że się wyrobią;-)U nich to rach-ciach:tak:

u mnie z kolei nie wyrobili sie z tym expresem, pare ladnych tygodni czekalam, a tez mialam stresa, bo najpierw kupilismy bilety, a dopiero potem wyslalismy po paszport, ale na szczescie doszedl przed wyjazdem ;-) Wyrabialismy jako w czasie wakacji, kiedy duzo ludzi wyrabia, bo gdzies jedzie, wiec mieli zachrzan i dlatego troche to trwalo...
Ale nie martw sie, tak jak pisze tichonek, status zmienic sie moze szybko i moze nie bedziecie musieli dlugo czekac :-)

reklama
Do góry