reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Witam, zwracam sie do was z takim oto pytaniem. Nie wysłałam papierów na wznowienie FISu na czas (właśnie minął tydzień od dnia, który został przez nich wskazany). Czy będą z tego powodu jakieś konsekwencje, czy w tej sytuacji rozpatrzą mój wniosek o wznowienie, czy może bedę musiała zacząć wszystko od nowa? Miała któraś podobną sytuację?

reklama
Witam, zwracam sie do was z takim oto pytaniem. Nie wysłałam papierów na wznowienie FISu na czas (właśnie minął tydzień od dnia, który został przez nich wskazany). Czy będą z tego powodu jakieś konsekwencje, czy w tej sytuacji rozpatrzą mój wniosek o wznowienie, czy może bedę musiała zacząć wszystko od nowa? Miała któraś podobną sytuację?

Moge Ci powiedziwc na swoim przykladzie: mielismy FIS do konca kwietnia,papiery o wznowienie przyszly poczatkiem marca.Maz zaniosl szefowi do wypelnienia i papiery z powrotem oddal nam dopiero w czerwcu:no:. Myslelismy ze bedziemy stratni te 2 miesiace ale okazalo sie ze wznowili od maja-takze byla ciaglosc. I wyrownali za te 2 miesiace.I na wznowienie czekalismy ok.miesiaca.

Dzolchy, jak to jest, jak sie jest na JB to mozna pracowac, czy trzeba im to zglaszac, nawet jak to jest tylko 1 dzien? No i jak sie np pracuje ten 1 dzien w tyg to oni cofaja caly tygodniowy JB??

Dzolchy, jak to jest, jak sie jest na JB to mozna pracowac, czy trzeba im to zglaszac, nawet jak to jest tylko 1 dzien? No i jak sie np pracuje ten 1 dzien w tyg to oni cofaja caly tygodniowy JB??

chyba nie cofają tylko odliczają Ci za ten jeden przepracowany dzień. jeśli jesteś zatrudniona legalnie to ja bym zglosiła, żeby nie mieć problemów w przyszłości jak się tego dopatrzą.

ja mam inne pytanie. przyznali nam medical card. póki co przysłali tylko smsa z numerem tej karty, że już możemy korzystać za darmo, a kartę doślą. wypełnialiśmy wnioski na ehic, no a żeby ją dostać to trzeba mieć medical card. moje i męża pokazało ok, a przy dziecku pojawil się wpis, że ten pps nie jest na żadnej medical card i wniosek odrzucony. możliwe, że zapomnieli uwzględnić dziecko? co wtakiej sytuacji? długo znowu trwa dopisanie w razie czego? spotkał się ktoś z tym?

Gosia B odnosnie karty ehic to mozna ją dostać na 2 sposoby: złożyć wniosek online i w tedy trzeba numery medical card, lub jak nie masz medical card to w tedy drukujesz sobie formularz który mozna pobrać na stronie i go wypełniasz i wysyłasz do Local Health Office (ja tak wnioskowałam o karty ehic bo nie miałam mc)

A co do dopisywania osoby na medical card to nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry