reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Dziewczyny mam pytanko: złożyłam papiery o irlandzki paszport Express, pisze ze 10 dni roboczych, ale od poniedziałku jak sprawdzam status to cały czas stoi na tym że jest zarejestrowany i nic nie rusza, a dzisiaj już czwartek. Czy myślicie że faktycznie sie wyrobią w te 10 dni?

Ja wyrabialam corce i czekalismy z tego co pamietam 6 dni takze spokojnie wyrobia sie napewno:tak:

reklama
KOchani mam pytanie. Na poczatku stycznia musialam isc do urzedu aby nie pobierali mi emergency taxu ,bylam w urzedzie a ze byla duza kolejka zostawilam forme A12 uzupelniona wrazz z moim P 60. Tax mi zredukowali zwrocili co za duzo pobrali ale nie mam P60 z zeszlego roku? Gdzie je moge odzyskac?Orientujecie sie moze??Z gory dzikuje :)

Jesli zostawialas p60 w Revenue to mozesz pojsc tam i Ci dadza, ale tylko kopie. Przynajmniej w moim przypadku tak bylo. Pracodawca Ci nie da, bo ten dokument daje sie tylko raz, ewentualnie tez tylko kopie - tez wiem z wlasnego przykladu ;-)

Witam
Mam takie pytanie: czy należy się mojej córce zasiłek pielęgnacyjny lub coś takiego podobnego? W Irl jestem od 5,5roku teraz nie pracuje i mój mąż też nie,mamy socjala i dostaje ChB.Jej historia jest taka że od urodzenia ma problemy z lewą nogą czyli ma dysplazję biodrową. Od pierwszej wizyty w szpitalu na oddziele ortopedycznym miała specjalny plastik na nogi i bioderko, w wieku 11 miesięcy lekarz doszedł do niosku żeby włożyć ja do gipsu na 4miesiące. Od 2 miesięcy jest bez gipsu i dziś byłam z córką na wizycie i nie ma żadnej poprawy i gdy córka skończy 2lata to będzie mieć operację. Czy ktoś miał podobną sytuację? Bardzo proszę o pomoc

Dziewczyny powiedzcie mi co mam zrobic-skonczyla mi sie ta europejska karta ubezp. chcialam odnowic ja przez neta ale niestety zmienilam adres i pisze tam, ze musze isc do local health center zeby ja odnowic. A jakbym zlozyla nowa aplikacje przez nata nie byloby na to samo?? Moze, ktoras z Was juz miala taka sytuacje? z gory dzieki za odp. :tak:

reklama
Do góry