reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

my robiliśmy sami i wywołaliśmy sami w maszynie u fotografa, trzeba włożyć tam kartę pamięci z aparatu i postępować zgodnie z poleceniami maszyny;-)
najwygodniej jest położyć maleństwo na łóżku na jasnym tle i najlepiej pstryknąć sobie kilka zdjęć, a potem wybrać takie bez uśmiechu:-)

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja juz nie moge z tym naszym szefem.Znalazlam dzisiaj tanie bilety, na 10czerwca dokladnie,A.poszedl zapytac o wolne-12dni,a ten ch** powiedzial,ze on mu da odpowiedz za 2-3tyg.:szok::angry::angry::angry:jak tak mozna w ogole?dodal ze nie obchodzi go to, ze musi zabookowac bilet wczesniej itp.
wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle,ale na stronie Citizens information,odnosnie urlopu, napisane jest wyraznie,ze pracodawca musi wziac pod uwage prawo do wypoczynku i uwarunkowania rodzinne oraz skonsultowac kwestie urlopu z pracownikiem co najmniej miesiac przed planowanym urlopem!-nie pamietam dokladnie,a teraz na ta strone wejsc nie moge,chyba serwer im znow padl..
mi sie juz wyc chce z bezsilnosci i jestem juz o krok napisania skargi,bo tak przeciez nie mozna!:angry:
edit: to cytat z CI,juz sie tam dostalam ;) :
"
O tym, czy pracownik może udać się na urlop w wybranym terminie, decyduje pracodawca. Jednakże decyzja ta jest obwarowana pewnymi warunkami. Pracodawca musi wziąć pod uwagę zobowiązania rodzinne pracownika, jego możliwości skorzystania z wypoczynku i rekreacji oraz skonsultować kwestię urlopu z samym pracownikiem (lub związkiem zawodowym, do którego należy pracownik) przynajmniej miesiąc przed planowanym terminem urlopu."

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak robilyscie zdjecie do paszportu irl dla dziecka?same czy u fotografa?ja zabieram sie zeby zrobic sama i dac do wywolania,nie wiem tylko czy tak mozna:baffled:Poza tym-robic normalne czy w opcji-portret?
z gory dzieki za wszelkie wskazowki..
Hej.Ja rowniez polozylam malego na bialej kapie na lozku i robilam fotki(chyba z 15).Potem poszlam z tym do fotografa i on wybral to najodpowiedniejsze.Za 20eu.dostalismy 4 zdj.Dwa kolorowe i dwa czarnobiale,bo takie sa potrzebne do ire.paszportu.

Hej.Ja rowniez polozylam malego na bialej kapie na lozku i robilam fotki(chyba z 15).Potem poszlam z tym do fotografa i on wybral to najodpowiedniejsze.Za 20eu.dostalismy 4 zdj.Dwa kolorowe i dwa czarnobiale,bo takie sa potrzebne do ire.paszportu.
tzn. czarno-biale sa potrzebne,tak?

Madbebe-ja sama też zrobiłam fotkę-Daniela położyłam na białe prześcieradło i 3 wersje wywołaliśmy-kolorowe(choć w paszporcie są zrobione na czarno biało)

reklama
Do góry