reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

dzieki Wam za info Kochanienkie! chyba wybiore sie po nie do aptekowej maszyny:tak::-DLubie duzo i tanio;-)
Dziewczyny,ktore robily same te fotasy-robilyscie normalne zdjecie czy portretowe (pytam o opcje w aparacie):sorry2:

I z tymi podpisami..zawracac sobie glowe garda,ktora moze odmowic podpisu czy isc do..ksiedza np.?;-)A ten formularz paszportowy tez moze ksiadz pospisac,czy to tylko tej formy A sie tyczy?

reklama
madbebe - ja robiłam zwykłe zdjęcie, nie portretowe.
Zieloną formę musi podpisać garda, a formę A, tu już podobno są różne opcje, ksiądz, gp, ja za radą foremkowych mam, poszłam do prawnika, pewne jest, że tego nie cofną.
Może masz w pobliżu jakiegoś solicitora;-), trwa to chwilkę, zapłaciłam 10e.
Miłego dnia:-)

joa_sik-dzieki wielkie!Zapomnialam o jeszcze jednej kwestii-czy na ta garde i pozniej z forma A po podpis musimy isc we trojke?Pytam bo ciezko z tym,maz ma problem z jakimkolwiek wolnym dniem :/

Madbebe-wystarczy kiedy Ty tam pójdziesz-sama albo z Wiktorią:)
Dziewczynki-mam pytanie.Może się któraś z Was orientuje gdzie mogę szukać wiadomości na temat płatnego urlopu.Chodzi o to,że babka,która pracuje na moim miejscu wraz z moim powrotem do pracy kończy pracować.I jak jej się należy płatność za pracę od stycznia?Jak naliczyć za ile dni jej się należy?Dzięki z góry:)

1/3 tygodnia po miesiacu pracy,lub jak kto woli tydzien wolnego po 3ch miesiacach pracy-zawsze szukam info na citizens information,ale czestojest problem zeby wejsc na te stronke... Tu jest ichniejszy 'kodeks' i paragraf na ten temat Organisation of Working Time Act, 1997, Section 19
Co do podpisow-bardziej mi chodzi o to zeby A. z tym poszedl,bo ja w domu,bez auta.A on moze zawsze podskoczyc w wolnej chwili...Moze tak byc?Zarowno na garde jak i do notariusza/ksiedza.A nie jest tak ze gardziasz musi zobaczyc dziecko,zeby podpisac zdjecia itd.?Robi to na slowo,czy jak?:sorry2:

Madbebe jak ja wyrabialam paszport rok temu to na garde pojechalismy we trojke....garda patrzyl na malego i na nas i prosil o nasze paszporty,.
Jak nam Angela brala te zielone wnioski z gardy to gardzista powiedzial ze cala trojka musi byc.....

Moja kolezanka byla ostatnio u GP zeby jej podpisala ta forme A (maja MC) i ona jej powiedziala ze moze jej to podpisac jak zaplaci za normalna wizyte 50e:baffled::szok:.....

reklama
w naszym przypadku gardzista też chciał zobaczyć małego

też słyszałam o tym, że u gp to jak normalna wizyta, ale też nie wszędzie, powtórzę u notariusza zapłaciliśmy miesiąc temu 10e, paszporcik już jest w domku;-)

ja mam za to pytanko co do polskiego paszportu, w przyszłym tyg idziemy do ambasady i tak się teraz zastanawiam nad aktem urodzenia, nie zapytałam pani, a ona tez nic nie wspomniała, ale czy ten birth certificate ma być przetłumaczony na PL czy przyjmują angielski oryginał:-)

Ostatnia edycja:
Do góry