reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Przyszla mi decyzja odnosnie MC......
Heheh a raczej GP card....dostal tylko Szymon....
Napisane jest ze tylko on byl u lekarza i dlatego on dostaje.
Faktycznie i m nigdy nie placilismy za zadna wizyte bo nie korzystalismy z tutejszych lekarzy,no poza ciaza oczywiscie....
Wy tez tak macie?
Troche to dziwne bo moja kolezanka dostala na siebie,meza i corke...a jeszcze ani razu nie byli z nia u GP i oni tez...a to jest to samo County:sorry2:

reklama
Ewelcia-najzwyczajniej w świecie musicie częściej chorować(żartuję oczywiście)...ale nie wiem w czym rzecz,bo ja dostałam a też nie wizytuję się-moje dzieci też nie(3 lata temu jak przyjechaliśmy tylko kilka razy byliśmy,ale w przeciągu ponad 2ch lat nikt nie chorował)-tylko Danielek:/

Ewelcia86 - my również dostaliśmy MC dla całej rodzinki od razu, nie chorowaliśmy i nie chodziliśmy po lekarzach, nie licząc moich wizyt podczas ciąży

ehh a ja to chodziłam bo u nas w pracy przeciągi:baffled:

a teraz wam powiem co mi szef powiedział odnośnie zapłaty za BH na macierzyński:tak:nie ma problemu zapłaci mi ale wolnego nie da bo powiedział ze niby czemu ma mi podwójnie płacic:baffled:ehhh trudno i tak mam 31 dni urlopu:-p:-)

Witajcie.Wiem,ze juz byla kiedys rozmowa na ten tem.ale nie potrafie tego znalesc,przepraszam.Przypomnijcie prosze,w jaki sposob naliczana jest odprawa po zwolnieniu przez pracodawce?W sumie,to szef zamyka firme i tylko dlatego nastepuja zwolnienia.Maz pracowal tam 5 lat(za 2 mc.byloby rowniusienko).Jestem troche przerazona....jak to bedzie...Z gory dziekuje za jakas odp.

a teraz wam powiem co mi szef powiedział odnośnie zapłaty za BH na macierzyński:tak:nie ma problemu zapłaci mi ale wolnego nie da bo powiedział ze niby czemu ma mi podwójnie płacic:baffled:ehhh trudno i tak mam 31 dni urlopu:-p:-)
jakiego wolnego Ci nie da,bo nie czaje?o jakim podwojnym placeniu piszesz?:sorry2:

Ewelcia-najzwyczajniej w świecie musicie częściej chorować(żartuję oczywiście)...ale nie wiem w czym rzecz,bo ja dostałam a też nie wizytuję się-moje dzieci też nie(3 lata temu jak przyjechaliśmy tylko kilka razy byliśmy,ale w przeciągu ponad 2ch lat nikt nie chorował)-tylko Danielek:/

Ewelcia86 - my również dostaliśmy MC dla całej rodzinki od razu, nie chorowaliśmy i nie chodziliśmy po lekarzach, nie licząc moich wizyt podczas ciąży
no to ja nie kumam czemu tylko Szym dostal GP visit card:dry:.....
Moj m pracuje i ja mam jeszcze JB no i nie placimy za nic i moze dlatego:sorry2:

jakiego wolnego Ci nie da,bo nie czaje?o jakim podwojnym placeniu piszesz?:sorry2:

bo zaplaci mi za bank holiday i jakby dał mi urlop za te dni to oczywiście płatny czyli zaczął mi tłumaczyc ze 2 razy by musiał mi zapłacic a przecież miałam wolne w te banki holidaye

reklama
dziewczyny jak robilyscie zdjecie do paszportu irl dla dziecka?same czy u fotografa?ja zabieram sie zeby zrobic sama i dac do wywolania,nie wiem tylko czy tak mozna:baffled:Poza tym-robic normalne czy w opcji-portret?
z gory dzieki za wszelkie wskazowki..

Do góry