reklama
kasia limerick
Fanka BB :)
o ciekawe,madbebe a dziecko gdzie urodzone w irl czy pl??moze ja tez yyyyyyy )))))z tym becikowym
Ostatnia edycja:
wiesienka123
mama Asi
kasia limerick- ja na Twoim miejscu nie pisałabym, ze pokombinuje wiesz są takie dziewczyny które Ci awanturę zrobią za takie słowo;-)
kasia limerick
Fanka BB :)
wiesienka juz zmieniłam
Szczerze powiedziawszy to ja wcześniej o tym przepisie nie wiedziałam. Poszłam po prostu do ośrodka gminy zapytać się czy należy mi się becikowe, przedstawiłam sutuację rzeczywistą (od kilku lat mieszkam w Ie, tam też urodziło się dziecko) i tam powiedzieli mi że jak najbardziej To było w lipcu 2009, może od tego czasu zmieniło się coś w przepisach?Warunkiem otrzymania becikowego jest zamieszkiwanie jednego z rodziców, co najmniej od roku przed dniem urodzenia się dziecka na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. W przypadku wątpliwości pracownicy ośrodków pomocy społecznej mogą zwrócić się o dokumentowanie tego faktu.
Szczerze powiedziawszy to ja wcześniej o tym przepisie nie wiedziałam. Poszłam po prostu do ośrodka gminy zapytać się czy należy mi się becikowe, przedstawiłam sutuację rzeczywistą (od kilku lat mieszkam w Ie, tam też urodziło się dziecko) i tam powiedzieli mi że jak najbardziej To było w lipcu 2009, może od tego czasu zmieniło się coś w przepisach? na pewno wtedy nie trzeba było jeszcze tego zaświadczenia od lekarzaWarunkiem otrzymania becikowego jest zamieszkiwanie jednego z rodziców, co najmniej od roku przed dniem urodzenia się dziecka na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. W przypadku wątpliwości pracownicy ośrodków pomocy społecznej mogą zwrócić się o dokumentowanie tego faktu.
oczywiscie ze w IE,ale ja rowniez czytalam te 'przepisy' : "Becikowe dostają wszyscy rodzice bądź opiekunowie prawni dziecka przychodzącego na świat".Nie znalazlam nigdzie wzmianki o zamieszkaniu przed ur. szczerze powiedziawszy..o ciekawe,madbebe a dziecko gdzie urodzone w irl czy pl??moze ja tez yyyyyyy )))))z tym becikowym
http://praca.wp.pl/kat,18453,title,...dzonych-za-granica,wid,9715846,wiadomosc.html
Ostatnia edycja:
biola
szczęsliwa mama
Hej dziewczyny a z tym becikowym to nie jest tak (bo wydaje mi sie ze gdzies kiedys cos takiego przeczytalam)ze kazda matka musi przedstawic polska ksiazeczke ciazy
wiesienka123
mama Asi
kasia limerick - ja nie napisałam tego w zlej wierze, ale kilka stron wcześniej była dyskusja ze niektóre z nas tu kombinują i jedna z forumowiczek ostro skrytykowała inna mamę zresztą niesłusznie
reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
A ja (pisałam już o tym parę postów wcześniej)niestety becikowego nie dostałam.Choć nie byliśmy jeszcze małżeństwem,P pracował w Irlandii,ja ciążę prowadziłam w Polsce,urodziłam w Polsce,potem jeszcze 15 miesięcy zostałam w Polsce,a dostałam tylko decyzję odmowną i tyle