reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na porod

reklama
Ja skakałam na piłce, sporo osób mi to poleciło. Nie wiem czy mi to pomoglo ale chyba tak bo urodziłam 5 dni przed terminem. 😁

Jak się ma zacząć to się zacznie .
Sposoby sa . Są osoby którym poród się zaczął, są osoby którym poród nie zaczął się przy żadnym sposobiem .
No nie i koniec 😄

A z tych metod o których ja słyszałam :
- chodzenie po schodach tam i z powrotem
- seks
- podobno czipsy paprykowe 😄

Jak się ma zacząć to się zacznie .
Sposoby sa . Są osoby którym poród się zaczął, są osoby którym poród nie zaczął się przy żadnym sposobiem .
No nie i koniec 😄

A z tych metod o których ja słyszałam :
- chodzenie po schodach tam i z powrotem
- seks
- podobno czipsy paprykowe 😄
Boje się wywoływania oksytocyną dlatego łapię się każdego sposobu

Hejka jestem 2 dni po terminie, czy macie sprawdzone sposoby na przyśpieszenie porodu?
Nie ma sposobu na to, żeby przyspieszyć. Mozesz probować, ale to Cię tylko umęczy i sfrustruje. Mój 3 porod mial byc ekspresem ... skracająca szyjka itp. 2 tyg przed terimem myślalam, ze to już bo każdy mówił będzie szybciej. Rozwarcie na 1,5 cm i wszystko ucichło. Zostałam na patologi codziennie na korytarzu robiłam 10 ty kroków, skakałam na piłce i co i nic sie nie wydarzyło. 4 dni przed terminem dostałam balonik po nocy o 6 wzięly mnie na porodówkę o 9 młody był na świecie. Na szczęście wywoływanie nie jest aż takie złe, jednak jak masz możliwość to czekaj spokojnie ja pierwszą urodziłam 6 dni po terminie, drugą 4 dni po i samo się zaczęło :).

Nie ma sposobu na to, żeby przyspieszyć. Mozesz probować, ale to Cię tylko umęczy i sfrustruje. Mój 3 porod mial byc ekspresem ... skracająca szyjka itp. 2 tyg przed terimem myślalam, ze to już bo każdy mówił będzie szybciej. Rozwarcie na 1,5 cm i wszystko ucichło. Zostałam na patologi codziennie na korytarzu robiłam 10 ty kroków, skakałam na piłce i co i nic sie nie wydarzyło. 4 dni przed terminem dostałam balonik po nocy o 6 wzięly mnie na porodówkę o 9 młody był na świecie. Na szczęście wywoływanie nie jest aż takie złe, jednak jak masz możliwość to czekaj spokojnie ja pierwszą urodziłam 6 dni po terminie, drugą 4 dni po i samo się zaczęło :).

reklama
Właśnie tego wywoływania się boje

Do góry