reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sposoby na porod

Dokładnie. Mój pierwszy poród szybki 4 h ale zakończony CC, z kolei drugi ekspres, jak zgłosiłam położnej na oddziale skurcze coś ok 6 rano, szybkie badanie i wpadła biedna w popłoch że zaraz im urodzę i szybko na porodówkę , o 6 położna odbierająca poród mówi do mnie że do 7 urodzę , a za 30 minut było już po wszystkim, biedny mój chlopina nie zdążył dojechać 😂 a tak się bałam że sama nie dam rady
niesamowite😍, ale trochę mi szkoda tatusia 🤣

reklama
Nie bój się... założenie balonika nic nie boli. Śmieszne w sumie jest to jak go masz, bo masz taki kranik od niego... ma doprowadzić do rozwarcia i czujesz delikatny ból jak na miesiączkę. A rano zabierają Cię na porodówkę. Trzymam kciuki by samo się zaczęło :) i żebyś nie musiala się stresować. A co lekarz Twój mówił? Do kiedy czekacie?
Zamknięta i twarda ale na tyle elastyczna że może szybko się otworzyć

niesamowite😍, ale trochę mi szkoda tatusia 🤣
Wsumie jak by się odrazu zbierał jak do niego dzwoniłam , zanim poszłam do położnej a było to coś 5:20 rano i skurcze już co 3-2 minuty to by był na miejscu , no i jeszcze przez to że pandemia to musiał się przebrac i wogole ... A Panie lekarki i położna mówią , niech pani nie mówi mężowi że to już 😂 to chlopina wchodzi po pokoju widzi , że leżę taka rozbebłana i myślal że jeszcze nie , a to mnie zażywały trochę , a mała zawinięta pod lampą obok leżała cichutko 😂

Mi pomógł koktajl położnych. Wypity do południa, pod wieczór zaczęły się skurcze. Ale jest to kontrowersyjny sposób, warto przegadać temat z położną. Tylko ja byłam tydzień po terminie, dzień później z rana miałam się już zgłosić do szpitala :)

Do góry