reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawdzone sposoby na Kolkę

reklama
Kobietki jakie macie sprawdzone sposoby na kolki u noworodków?
U córki w 2 tygodniu życia co prawda chyba nie były kolki, a zagazowany brzuszek, ale krzyk był niemiłosierny przez 2 dni pod rząd o tej samej godzinie i podkurczanie nóżek. Pomogło: codzienne masaże brzuszka (tzw. rowerek nóżkami przy jednoczesnym uciskaniu brzucha nóżkami), termofor z pestek wiśni, spowijanie, a farmakologicznie 5 kropelek Espumisanu100 i 7 kropelek Delicolu przed każdym karmieniem. Też karmię piersią i podawałam kropelki na łyżeczce. A i jeszcze wprowadziłam probiotyk Symbiosys Bifibaby.

Ostatnia edycja:
Karmiłam mieszanie i nie było problemów z kolką, więc kobiety które piszą że kp to złoty środek na kolkę, nie mają racji.
Kobietki jakie macie sprawdzone sposoby na kolki u noworodków?
Jeśli masz w pobliżu doradcę laktacyjnego, to może skorzystaj z usługi. Czasem kolka to kwestia złego przystawiania do piersi.

Nam nic nie pomogło w 100%, przeszło w okolicach 5 miesiąca. To co dawało jakąś tam ulgę dziecku to ciepły termoforek na brzuszek, zawijanie w kocyk i noszenie. Dawałam tez bobiotic forte, potem sabbsimplex, ale jakis wielkich efektów nie było. Serce się krajało, bo wrzask był niesamowity i te łzy jak grochy :-(

Karmiłam mieszanie i nie było problemów z kolką, więc kobiety które piszą że kp to złoty środek na kolkę, nie mają racji.
Dobra, czyli wychodzi tak: przy MM są kolki, bo to MM, a wiadomo, że KP jest najlepsze.
Przy KP są kolki, ale przynajmniej już bez poczucia winy, że się daje dziecku MM i prowokuje kolki z premedytacją ;-)

reklama
Serio uwazasz, ze dzieci kp nie mają kolek?:)
??
Ale przecież napisałam:

1721386075854.png

Do góry