reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na porod

reklama
Właśnie tego wywoływania się boje
Nie bój się... założenie balonika nic nie boli. Śmieszne w sumie jest to jak go masz, bo masz taki kranik od niego... ma doprowadzić do rozwarcia i czujesz delikatny ból jak na miesiączkę. A rano zabierają Cię na porodówkę. Trzymam kciuki by samo się zaczęło :) i żebyś nie musiala się stresować. A co lekarz Twój mówił? Do kiedy czekacie?

Położna na szkole rodzenia mówiła że herbata z liści malin 😉 żeby jej w ciąży nie pić bo przyspieszy poród

Hejka jestem 2 dni po terminie, czy macie sprawdzone sposoby na przyśpieszenie porodu?
Ja urodziłam pierwsze 3 dni po terminie, dużo chodziłam wtedy i do tego były straszne upały , może Cię wziasc nagle ( odejść wody - ja tak miałam za pierwszym razem , chwilę wcześniej mnie tak ostro przeczyscilo) albo stopniowo ( w drugiej ciąży w 38 tyg musiałam iść do szpitala i z kolei z tego stresu w pierwszą noc zaczęłam mieć skurcze i biegłego po tym mała była na świecie) tak czy inaczej trzymam kciuki aby obyło się bez wywoływania i aby wszystko było dobrze 😊

reklama
No ale toni tak super, czasem kobiety tak się biedne męczą długo… ja sobie nawet nie wyobrażam 🫣 moja szwagierka 19h pierwszy poród, a drugi poród około 4h także ona ma co porównywać hah😁
Dokładnie. Mój pierwszy poród szybki 4 h ale zakończony CC, z kolei drugi ekspres, jak zgłosiłam położnej na oddziale skurcze coś ok 6 rano, szybkie badanie i wpadła biedna w popłoch że zaraz im urodzę i szybko na porodówkę , o 6 położna odbierająca poród mówi do mnie że do 7 urodzę , a za 30 minut było już po wszystkim, biedny mój chlopina nie zdążył dojechać 😂 a tak się bałam że sama nie dam rady

Do góry