reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Naja moja Lenusia waży sporo ale prosze przyznaj że wcale tak strasznie nie wygla :) nózie ma i owszem ale tak ogólnie na wielkiego grubasa nie wygląda :) my z mężem byliśmy tacy sami jako niemowlaki a teraz chudzinki z nas :)

moja mala przy urodzeniu byla drobinka (2,750 i 51 cm)
potam bardzo szybko przybierala
a teraz skonczyla osiem miesiecy i wazy 8.200,a mierzy 76 cm

secasia pisze:
Karolla może założymy klub "mam pulchniutkich bobasków"? :) czy jakoś szególnie pielęgnujesz swojego bobaska? Wszyscy mnie o to pytają bo moja Lenusia też jest spora :) moja ma 5 miesięcy i tydzień i waży 9240g :) przy urodzeniu ważyła 4200g i miała 59 cm długości :)
A jeśli można spytać karmisz piersią czy sztucznie?

ja chętnie przyłącze sie do takiego klubu ;D Olcia jest karmiona tylko piersią , pediatra pytała własnie o sposó karmienia i mówiła ze medal się należy za
taki piękny przyrost wagi ;) widze że nasze dzieciaczki podobne wagowo przy porodzie ;) a jak pięknie się Twoja Lenka siada kurcze nie moge sie doczekać aż moja
bedzie już taka duża !

to nie jestem osamotniona... moj bobas ma 2,5 miesiaca : 7.500 i 67cm...a przy urodzeniu 3,700 i 56cm... chyba mu sie troszke uroslo ;)

To az wstyd pisac ile moi waza ;D Myslalam ze sa duzi ale przy waszych pociechach wymiekaja :laugh:
Chlopcy maja skonczone 13 miesiecy i waza
kuba 9800
a kamil 10550

hubert chyba z kilo przytyl!!!!!!!! po szpitalu......ale dostal tam takiego apetytu ze mowie wam!!!!!! teraz tez w domu ciagle cos je albo flipsa albo ciacho no caly czas!!!! jestem zadowolona bo moze wreszcie ruszy sie troszke z waga!

reklama
no dzieki izabelka ale nie moze za bardzo przybrac bo wtedy troszke gorzej z rehabilitacja bedzie. a teraz sie boje bo bedzie bral sterydy na jajeczka i przy tym tez sie tyje!

Do góry