reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Ja mam córezke MAjke teraz bedzie miała prawie 3 miesiące i waży 6100g a mierzy ok. 59 cm. Jak się urodziła to ważyła 3150g. i mierzyła 55 cm. Pani doktor bardzo sie zdziwiła że moja córcia tak duzo wazy na ten wiek a po niej tego nie widać.. dziwne prawda chciałam dodac że mała jest tylko na piersi może to od tego

Załączniki

• baby3dc9ig[1].gif
    baby3dc9ig[1].gif
    8,7 KB · Wyświetleń: 171
  • 1890balonik.JPG
    1890balonik.JPG
    89,5 KB · Wyświetleń: 139
A ja mam chudzielca, choć poza siatkę centylową nie wypada: 11 miesięcy, wzrost 75, waga 8700 (przy urodzeniu 51, 3530)

margot pisze:
A ja mam chudzielca, choć poza siatkę centylową nie wypada: 11 miesięcy, wzrost 75, waga 8700 (przy urodzeniu 51, 3530)
moja niunia tez poza siatke nie wychodzi, ale nie nalezy do pulchniaczkow
Kinga skonczy za 6 dni 11 miesiecy.gdy miala rowno 10 m-cy wazyla 7710g i mierzyla 69cm (pyz urodzeniu 48cm i 3000g wagi)
to dopiero drobinka, ale jestem zadowolona z niej, jest taka silna od tygodnia chodzi juz powoli sama :)

reklama
Karolla może założymy klub "mam pulchniutkich bobasków"? :) czy jakoś szególnie pielęgnujesz swojego bobaska? Wszyscy mnie o to pytają bo moja Lenusia też jest spora :) moja ma 5 miesięcy i tydzień i waży 9240g :) przy urodzeniu ważyła 4200g i miała 59 cm długości :)
A jeśli można spytać karmisz piersią czy sztucznie?

Załączniki

• 11.jpg
    11.jpg
    88,9 KB · Wyświetleń: 107
Do góry