reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

krzysiek w sobote (21.01) konczy 6 miesięcy a waży 8100, wzrostu nie znamy bo nie zmierzyli go przy szczepnieniu :( , ale miesiąc temu było 71cm to teraz na pewno wiecej)

reklama
moja mała po wczorajszym ważeniu :5100 ,obwód główki i klatki piersiowej 39 cm. ale długości nie mierzyliśmy,ale wchodzi i w 58 i 62,zależy od producenta :)

ja tak jak hogata mam 178 cm wzrostu więc mała pewnie też będzie wysoka :)

hogata a masz gdzieś zapisane ile Twoja mała miała np.w 2 miesiącu,tak jak moja teraz? i ile ważyła i mierzył w dniu urodzenia ? moja miała 55 cm i 3700 wagi :)

karolinna oj..to moja niunia jak sie urodziła to wazyła 3500 g i mierzyła 55 cm. Jak miała 6 tygodni: 4580 g a jak 3 miesiące: 5850 g. Niestety pediatra jej nie mierzy. A ja nie mam ciepliwości z centymetrem ganiac za nia ;)

To i ja pochwalę się moim wielkoludem: Obecnie ma 5 miesięcy, 8300g i 70 cm dł. jak urodziła się miała 3780g i 59 cm. Niezły wielkoludek, nie??

to ja też:
mój synek, jak się urodził miał 3350 g i 53 cm, miesiąc później 4300g, dwa miesiące później 5500 g, obecnie wg różnych źródeł 7800 g lub 7200 g 8)

reklama
bylismy wczoraj na szczepieniu. nuno ma 70 cm (56) i 7710 g (3440). pediatra mowi ze silny chlopczyk.

Do góry