reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Witam :-) Jestem mamą sierpniową 2009.
Scarlet nie przejmuj się - moja Tośka ma 4,5 miesiąca i waży w okolicach 8,5 kg. Wszystkie dzieci z tego samego okresu, z którymi spotykamy się w przychodni na szczepieniach są ok. 1,5 kg lżejsze. I Młoda też nie wchodzi w siatkę centylową - i wzrostem i wagą jest ponad 97 centylem. Ale za to jest bardzo kochanym dzieckiem o nie mam z nią żadnych problemów:-)

A poza tym ja też mam na imię Zuzanna i też jest dużą kobietą - czyli po prostu Zuzki tak mają :)::)

Ostatnia edycja:
reklama
mój Miś ma prawie 6 miesięcy. Urodził się 3400 i 56cm, a teraz ma 72cm i 8,3kg. Na początku też bardzo przybierał na wadze. 0,5 kg tygodniowo!:szok: Już bałam się co to wyrośnie! A teraz pomalutku sobie rośnie i wygląda nieźle (cały czas na piersi)

Kurcze, wasze dziedziaczki sa sliczne - i ich rozmiar wogole nie ma znaczenia! Mi sie tez marzy trojka dzieci...
A tak wogole to jestem przerazona co sie stalo na Haiti :( ile tam dzieci zginelo. Jako matka nie wyobrazam sobie utraty dziecka.........

Witam :-) Jestem mamą sierpniową 2009.
Scarlet nie przejmuj się - moja Tośka ma 4,5 miesiąca i waży w okolicach 8,5 kg. Wszystkie dzieci z tego samego okresu, z którymi spotykamy się w przychodni na szczepieniach są ok. 1,5 kg lżejsze. I Młoda też nie wchodzi w siatkę centylową - i wzrostem i wagą jest ponad 97 centylem. Ale za to jest bardzo kochanym dzieckiem o nie mam z nią żadnych problemów:-)

A poza tym ja też mam na imię Zuzanna i też jest dużą kobietą - czyli po prostu Zuzki tak mają :)::)

Hej Zulejka, ja tez urodzilam w sierpniu i moj chlopak tez poza siatka centylowa :):):)

reklama
Wczoraj była impreza rodzinna i ciotki krzyczały: "rany, jaka wielka! toż to roczne dziecko!" Dzisiaj wysłałam zdjęcia mojej mamie. Mama zadzoniła i kazała mi odchudzać niunie i dawać jej w nocy tylko wode do picia i w dzień też ją wodą oszukiwać :confused: Wydaje mi się, że moja księżniczka mi znowu przytyła :szok:

Wyrzucam już fotki

Ostatnia edycja:
Do góry