reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
:happy2:moj maly wazy prawie 7,70 kilo,czy to troszke nie przesada a je slabo bo nie mam zaduzo mleczka i mysle o butli i czy jak przezuce go na modyfikowane to nie bedzie jeszcze grupszy?

Moja mała 29go skończy 4 miesiące i waży troszkę ponad 6 kg. Cały czas karmię ją piersią.
Radziłabym Ci nie zmieniac mleka jeśli nie płacze, śpi dobrze, bo wygląda na to, że mały tyje wiec może to "troszkę" co zjada w zupełności mu wystarcza. Jeśli go przerzucisz na modyfikowane to wydaje mi się więcej będzie ważył ... ale może waga nie jest jego problemem. Najlepiej zapytaj o radę pediatry przy najbliższym spotkaniu ;-)

Moj synek ma 4.5 miesiąca i waży 8,5 kg. To dopiero przesada. Do tej pory był karmiony cycem, ale jest alergikiem i już mamusia (czyli ja) nie dawała rady na diecie eliminacyjnej (jadłam głównie parówki i ziemniaki), także teraz dostaje Nutramigen. wydaje mi si ę, że po nim mniej przybiera niż jak był na cycu.

Moja córa waży ok. 7,2 kg. I jest tylko na cucusiu. Skoro twój mały dobrze przybiera i nie płacze nie powinnaś odstawiać go od piersi. Przecież mleczko w cycu zawsze jest gotowe do podania dziecku, a czas na zabawę z butelkami jeszcze masz:tak:

Witam
niuniamilan
-na jakiej podstawia sądzisz że masz mało mleka? Bo chyba nie na podstawie wagi synka...Z powietrza przecież nie tyje. Jeśli ma 4 miesiące to jest na 75 centylu, a to oznacza, że waży sporo jak na swój wiek, ale w normie.
Mój szkrab skończył 3 miesiące i waży teraz ok 5700.

Witam
niuniamilan
-na jakiej podstawia sądzisz że masz mało mleka? Bo chyba nie na podstawie wagi synka...Z powietrza przecież nie tyje. Jeśli ma 4 miesiące to jest na 75 centylu, a to oznacza, że waży sporo jak na swój wiek, ale w normie.
Mój szkrab skończył 3 miesiące i waży teraz ok 5700.[/quote

po tym ze jak je jeden potem drugi i dalej placze,to musi to cos oznaczac a po za tym czuje naplyw z piersi ze jest nie taki jak byl,sprobowalam raz poodciagalam caly tydzien zeby mu dac na drugi dzien i dawalam przez butle swoje,piersiami nie karmilam i nawet caly dzien nie bylo obrzmiale od 6 rano do 3 w nocy go nie karmilam i byly miekkie a to chyba lekka przesada,a ja nie moge odciagac bo to mi nie idzie za badrdzo,musialabym czuc ze sa obrzmiale wtedy dopiero moge cos sciagnac inaczej sa to marne ilosci i zeby nazbierac na caly dzien musze sciagac caly tydzien,a gdzie dla dziecka?on urodzil sie spory i moze rzeczywiscie na poczku mialam duzo pokarmu ale z ostatnim czasem on sie zmniejszal,moze dlatego ze niunio zaczal jesc coo 4 godz a nie co 2 jak wczesniej,a przeciez im mniej ssie tym mniej sie produkuje,ale nie moglam na sile go przystawiac bo plakal,wiec nie wiem juz sama:confused:

reklama
Do góry