sabinaz, butelka mozesz dokarmiac jak najbardziej, ale... wlasnym mlekiem! sprobuj wieczorem odciagnac i podac w nocy jak sie obudzi (ja tak robie od ponad m-ca i mala przybiera srednio 250 na tydzien), wtedy dziecko "zatankujesz do pelna" i jest szansa, ze przespi dluzej i nie bedzie sie tak czesto budzil, a Ty bedziesz miala pewnosc, ze synek sie najadl. na poczatku probowalam karmic piersia i w nocy, ale wygladalo to tak: zuza jadla namietnie przez 6-8 minut i zasypiala - nic nie bylo w stanie ja obudzic, po czym za godzine byl placz i kolejne karmienie i tak w kolko. A z butelka jest super w dzien oczywiscie tylko cycus powodzenia!
reklama
weronia_gw
Zaciekawiona BB
Mój Bartek ma 4 miesiące i 10 dni i waży 6680g a mierzy ok. 70cm
Ale nie zwracaj uwagi na to jak ważą inne dzieci, policz sobie jak Twoje powinno ważyć: 700gram x ilość miesięcy + waga urodzeniowa
Tak liczy moja pediatra i według tego mój synek powinnien ważyć 5800g, tak więc jest dobrze:-)
Ale nie zwracaj uwagi na to jak ważą inne dzieci, policz sobie jak Twoje powinno ważyć: 700gram x ilość miesięcy + waga urodzeniowa
Tak liczy moja pediatra i według tego mój synek powinnien ważyć 5800g, tak więc jest dobrze:-)
Moj synek ma 6 tygodni i wazy 4800 a przy wypisie ze szpitala wazyl 3860. i nie wiem czy dobrze przybral na wadze?
najczęściej uznawane minimum to 150g tygodniowo wiec twój synek powinien przybrać 900g i przybrał ciut nawet więcej wiec jest ok
agniesiak23
Mama lipcowa 2008
moja Oleńka skończyła niedawno 3 miesiące i waży 6800 g i mierzy ok 68 cm:-)
reklama