reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

hmmmmm, moj synek ma 5 i pol miesiaca i wazy ok. 11 kg.... ::)dodam, ze jest karmiony piersia i przy urodzeniu wazyl 3750, a ja mam 158 cm wzrostu i juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie siedzial....Acha i ma juz 7 zebow!! Ja juz naprawde sie zastanawiam, czy to normalne

reklama
No to rzeczywiscie duuuuzy chlopczyk z niego:-) moi chlopcy tez sa w tym wieku i waza:kamil - 8 kg(przy ur. 2050 i kubus - 6.5kg(przy ur. 1900) zebow jeszcze nie maja chociaz ich namietnie szukaja;-) dobre to mleczko mamusi ze ci tak pieknie synus wyrosl;-) pozdrawiamy

Mój Michaś ma 9 tygodni i waży 6,300 kg.Przy urdzeniu miał 4 kg. Cały czas karmię piersią - a moja mama nie może uwiarzyć, że krzy takim karmieniu dziecko z dziecka może być taki grubasek.oj, ;) jest co nosic!!! 8)

Witam moja Ewunia ma nieclae 3 misiace - wazy 5840g i ma 62 cm dlugosci :) (waga przy porodzie to 4350g)

Pozdrawiam Serdecznie

MAMAOLAFA czyżby nasi synowie urodzili sie w tym samym dniu??? mój wczesniaczek urodził się 25 sierpnia 2004 roku o godz. 18.05 a Twój Olafek?
Ile wazy mój Brzdąc bedę wiedziała 1 września , na pewno sie pochwalę :D ale nie sądze żeby miał więcej niż 8-9 kg (jak sie urodził wżył zaledwie 1190 g)

ale pisze:
hmmmmm, moj synek ma 5 i pol miesiaca i wazy ok. 11 kg.... ::)dodam, ze jest karmiony piersia i przy urodzeniu wazyl 3750, a ja mam 158 cm wzrostu  i juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie siedzial....Acha i ma juz 7 zebow!! Ja juz naprawde sie zastanawiam, czy to normalne

Nieźle!!!! Hania też ma 5 i 1/2 m-ca waży 6500g ubranka najczęściej nosi 68. Potrafi już sama usiąśc - zgodnie z przepowiedniami lekarki...

reklama
moj Adaś waży prawie 9 kg i ubranka na 74 sa dla niego na styk (urodzil sie 58 cm i 3450 g) nie ma ani jednego zeba, ale zdaje sie ze to sie niedlugo zmieni...

Do góry