reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
GosiaS pisze:
minozka karmię mieszanie, czyli cycek i humanka... a apetyt dopisuje...
No tak... to moze troche tlumaczyc wage dziecka. Ja karmie wylacznie piersia, przybiera na wadze ale ksiazkowo - ani grama wiecej (nie wiem jak to robi) :)

Mój synuś 6 tygodni- waga 5,570kg, waga urodzeniowa 3,760kg, wzrost 61 cm(urodzeniowy 55cm). Coraz większy z niego klocek. Karmiony wyłącznie piersią. :laugh:

Moja Juleczka waży aktualnie 7500, (waga ur. 3680), wzrost?-kupuję ubranka na 80 !(wzrost ur. 59)
Pozdrawiam ciepło!

marianeczka, no miej litosc- mame przerosne, ok (nie jest mnie az tak wiele..:)), tate- no..., jeszcze bym zniesla, ale sosne!!!?
moj starszak tez byl taki dlugi. tylko chudzienki jak patyczek, wiec nie nadzwigalam sie za bardzo. za to teraz, hmmn... nadrabiam wszelkie zaleglosci ;)

no a julka po szczepieniu i pomiarach

waży 7660 i mierzy już 70 cm

waga urodzeniowa 3500 i wzrost 54

to myślę że dobrze urosła!!!! ;D

No coż ja tutaj mogę duzo powiedziec...moj maluszek w tej chwili jest kolosem w porownaniu z tym co było po urodzeniu bo był wczesniaczkiem urodzony w 36 tygodniu z licznymi problemami okołoporodowymi :(, ale wtej chwili zaczyna juz robic swoje pierwsze samodzielne kroczki.Nie jest moze malym pulpecikiem ale wazy okolo 8,5kg ale żwawy jest nieprawdopodobie...Wszedzie go pelno, wszystko go interesuje, i slucha wszystkiego co sie mu opowiada z nieprawdopodobnym zainteresowaniem.Jednym słowem BYSTRZAK nieobadany!!!! KOCHAM MOJĄ KRUSZYNKĘ no i mojego męzulka bardzo!!!!!!!

reklama
Do góry