reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

reklama
Dzięki aga właśnie o to mi chodziło gdzie iść, a gdzie zameldują dzidzie? Bo to przy matce meldują nie, a ja mam zameldowanie w Legionowie(koło Warszawy). Czy to wystarczy tutaj załatwiać wszystko czy będzie sie osobiście trzeba stawić w swoim miescie? Wystarczy załatwiać tu gdzie się mieszka? Tak samo nie wiem jak z becikowym bo wyczytałam że tu gdzie się mieszka ale np. jak się wynajmuje to trzeba umowe najmu mieć ze sobą, a jak nie ma takiej? Kurde boje sie tego wszystkiego papierkowego. Tak samo jak nie wiem jak z przychodnia potem dla dzidzi bo my jesteśmy w enelmedzie, ale w Krakowie nie ma pediatry w enelmedzie no i trzeba bedzie jakiegos znalezc normalnie w przychodni, ale teraz w jakiej? Wszystko to takie zamieszane.

Zadzwoniłam, pani bardzo miła co nie często się zdarza i chętnie udzieliła informacji. Po becikowe trzeba się zgłosic w miejscu zamieszkania do odpowiedniego urzędu. Trzeba mieć ze sobą dokumenty jak w punkcie 8 i jedna poprawka tylko,zmieniło się i teraz jest na to 12 miesięcy od porodu a nie 3.
Acha jak się nie jest zameldowanym w danym miescie tylko się wynajmuje to trzeba mieć ze sobą umowę najmu. Heh tylko nie wiem co jak się nie ma umowy, gapa jestem i się nie zapytałam, ale to jeszcze sie uzupełni :-)

reklama
paulusia nie ma co przepraszać, z tego co widzę to na wielu stronach jest jeszcze nie zmienione i podane jest ze sa 3 m-ce, to jakos sie chyba niedawno zmieniło :-)
Nie ma sprawy :-)

Do góry