reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

To moja można powiedzieć 4 ciąża w ciągu roku i już trochę znam swoje ciało. Ale generalnie temperatura ponad 37 się utrzymuje, bolą mnie piersi po bokach i mam więcej śluzu, a w normalnych cyklach po owulacji nie miałam tyle. No i pierwsza rzecz, którą zawsze zauważam od razu, to więcej żyłek na piersiach 😊. No i teraz czuję troszkę ciągnięcie w dole brzucha, ale nie jakoś mocno, więc mam nadzieję, że dzidziol znalazł sobie wygodne miejsce :D. I to chyba na tyle z moich obserwacji 😆. Musiałam być czujna, bo muszę od razu wdrażać heparynę, stąd tak szybko te testy.

To teraz Kochana trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤ i za Was wszystkie ❤❤❤.

Mam nadzieję, że u mnie tym razem się uda wytrwać do końca 🤞.
Trzymam kciuki 🤞

reklama
Mocno trzymam kciuki by tym razem wszystko było Ok. 😘

Mi się jeszcze zapalenie pęcherza przyplątało 🙈 eh.. co jeszcze… w środę planuje zrobić pierwsze podejście do testów. (Tak, tak miałam tego nie robić.. ale to silniejsze ode mnie)
A na kiedy masz termin @?

@KB02 nie uwierzysz, ale uratowałaś mi tydzień swoim komentarzem.
Super, ze jesteś taka czujna i organizm daje Ci znaki:).
Przesyłam urodzinowe pomyślności za rosnącą betę!

Ostatnia edycja:
@KB02 nie uwierzysz, ale uratowałaś mi tydzień swoim komentarzem. Czytając, że potrzebujesz heparyny przypomniałam sobie, że nie zrobiłam sobie wczoraj cotygodniowego zastrzyku na moją chorobę 😬🤯 pierwszy raz mi się zdarzyło.. minęło równe 12 h a pół dawki także będzie spoko.
Super, ze jesteś taka czujna i organizm daje Ci znaki:).
Przesyłam urodzinowe pomyślności za rosnącą betę!
Oooo to się cieszę, że mogłam w czymś pomóc 🤗

Dziękuję Kochana i wszystkiego co najpiękniejsze z okazji urodzin!!! 🥳🎉💖

Piękne rzeczy się tu dzieją!! Gratulacje, dziewczyny!
U mnie jeszcze etap kresek owulacyjnych... Nie wyłapałam peaku z prostej przyczyny: zabrakło mi paskowych, chciałam użyć Clearblue, ale aparat się popsuł (chyba od stania, bo nieużywany od grudnia;-)). I pomyślałam sobie, że zmierzę samym wkładem, ale sama już nie wiem... Te kreski w środku pokazują LH czy estrogeny? Czy może LH to buźka, a kreski... yhhh... Ktoś wie?

Mocno trzymam kciuki by tym razem wszystko było Ok. 😘

Mi się jeszcze zapalenie pęcherza przyplątało 🙈 eh.. co jeszcze… w środę planuje zrobić pierwsze podejście do testów. (Tak, tak miałam tego nie robić.. ale to silniejsze ode mnie)
No mi właśnie też co się przyplątało ehh :(Wzięłam sobie furaginę ale nie wiem czy to w sumie dobry pomysł przy staraniach :/ U mnie chyba już była owu, bo testy były bardzo blade żeby nagle jednego dnia kreski zrobiły się tak samo ciemne, a kolejnego znowu blade... A jakoś tak mało śluzu było i w ogóle mało czułam, że jest owulacja. Eh może jej nie było w ogóle :/ Może tez sobie zrobię jakiś test w przyszłym tygodniu ale jakoś słabo to widzę :p
Dziewczyny, patrzcie!! 🥺🥺❤❤❤
Gratulacje! :)

W ogóle opowiem Wam coś śmiesznego 🙈 @Serio pytała mnie jak to zrobiłam, że tak szybko wyczułam ciąże i przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz 🤣🤣 z wtorku na środę miałam taki głupi sen, że jakiś wielki zmutowany owad latał mi koło ucha i głośno bzyczał, że aż się przebudziłam i chowałam ucho hahahha (a ja się mega boję owadów, pająków, wszystkiego jednym słowem 😆). I wpisałam sobie tak z ciekawości w sennik co to oznacza i patrzcie 🤣🤣🤣🤣🤣 to tak w ramach rozluźnienia 😆

Załączniki

• Screenshot_20220504-135540_Chrome.jpg
    Screenshot_20220504-135540_Chrome.jpg
    155 KB · Wyświetleń: 117
reklama
W ogóle opowiem Wam coś śmiesznego 🙈 @Serio pytała mnie jak to zrobiłam, że tak szybko wyczułam ciąże i przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz 🤣🤣 z wtorku na środę miałam taki głupi sen, że jakiś wielki zmutowany owad latał mi koło ucha i głośno bzyczał, że aż się przebudziłam i chowałam ucho hahahha (a ja się mega boję owadów, pająków, wszystkiego jednym słowem 😆). I wpisałam sobie tak z ciekawości w sennik co to oznacza i patrzcie 🤣🤣🤣🤣🤣 to tak w ramach rozluźnienia 😆
To ja robaków i owadów się nie boję, tylko myszy i też mi się śniła przed majówką, że stanęła na mój stolik nocny i na mnie patrzyła, obudziłam się przestraszona i nadal ją widziałam 🤣🤣🤣 aż tak otwierałam oczy, zamykałam i w końcu zniknęła. W kalendarzu chińskim myszy oznaczają płodność. Też się cieszyłam. Ale dzisiaj zrobiłam test (10dpo) i nic. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tobie gratuluję 2 kreseczek❤️

Do góry