reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

No ja pamietam że faktycznie mój zagnieździł się tak szybko że 8-10 dpo miałam już pozytywny test ciążowy a owu była monitorowana. Ale pewnie co ciąża to inny przypadek. Ktoś powie że zagnieździł się w 14 dc ale prawdę mówiąc nikt nie wie kiedy de facto młody się tam zagnieździ😅

reklama
Przy mojej jedynej ciąży zaczęło mi się plamienie implantacyjne w 9 dpo, pozytywny test dopiero 12 dpo, a potem i tak wyszło że puste pęcherze

Jak mam być szczera to nawet mi nie jest specjalnie smutno. Chyba czułam, że coś się zesrało w tym cyklu. Nawet byłam nastawiona dokładnie na taką diagnozę. Wiadomo, że jakaś nadzieja na owu była, ale jednak rozsądek zwyciężył więc przynajmniej nie boli rozczarowanie.
Czekam jeszcze na wyniki proga bo zrobiłam tuż przed wizytą jak jeszcze myślałam, że może jednak jadę potwierdzić owu 😂
Oby tam obyło się bez zaskoczeń.
Czy któraś z Was była stymulowana gonadotropinami?
Ja byłam stymulowana letrozolem i ponoć jak clo i letrozol nie dają radę to kolejny etap to gonadotropiny tylko przy nich trzeba uważać na hiperstymulacje i ciaze mnogie. Mi by to pasowalo ale mój gin jest na NIE 😆

Hej Dziewczyny.
Jestem raczkująca na forum. Chciałam zapytać jak wygląda badanie drożności, w sensie, nie technicznie, ale jak się czułyście po badaniu, czy to od razu coś wiadomo czy nie, ogólnie. Na razie czekam na okres, a potem od razu na badanie. Staramy się z mężem długo. Poroniłam pierwszą ciążę, potem kilka lat leczenia (tarczyca), teraz badania porobione, wszystko git, a nie ma bąbla... Wkoło wszyscy- wyluzuj, odpuść, nie myśl, ale weź nie myśl, jak tak bardzo chcesz.
Mnie bolało bardzo, mimo ze jajowody okazały się drożne. Czułam, ze albo zwymiotuje albo zemdleję :/ na szczęście ból był chwilowy, dosłownie pół minuty i po temacie. Jeśli będę miała mie robione hsg jeszcze raz to poproszę o leki przeciwbólowe na 100%

moja już ma prawie 4 i przestaje mieścić się w jajniku😂😅 ale mam nadzieję, że szybciutko się pożegnamy
Wyciągnęłam usg, u mnie to wyglądało tak:
1A0AF07B-8EE2-4EC9-985A-558B340E1CC7.jpeg

tez prawie 4cm, teraz doczytałam, ze „jajnik zmieniony w torbiel”. Odczuwałam tkliwość i ból jajnika z prawej strony a trzy tygodnie później nie było już po torbieli śladu :) oby u Ciebie tez poszło gładko 🤞🏻

Mnie bolało bardzo, mimo ze jajowody okazały się drożne. Czułam, ze albo zwymiotuje albo zemdleję :/ na szczęście ból był chwilowy, dosłownie pół minuty i po temacie. Jeśli będę miała mie robione hsg jeszcze raz to poproszę o leki przeciwbólowe na 100%

Wyciągnęłam usg, u mnie to wyglądało tak:Zobacz załącznik 1398653
tez prawie 4cm, teraz doczytałam, ze „jajnik zmieniony w torbiel”. Odczuwałam tkliwość i ból jajnika z prawej strony a trzy tygodnie później nie było już po torbieli śladu :) oby u Ciebie tez poszło gładko 🤞🏻
oby u mnie było tak samo😍😍😍

reklama
Dziewczyny!! Jutro odpalam pinka, bo czuje, że coś jest na rzeczy. Dzisiaj i wczoraj robiłam testy z DOZ i o ile w czwartek był cień, dzisiaj też cień, to jak wróciłam po kilku godz (tak wiem, po czasie wynik nie jest ważny) do łazienki to pokazała się ciemna krecha 😅😅 nie wiem co było z tym testem, ale zdecydowanie coś dziwnego xd. Dzisiaj pink kupiony, więc jutro zobaczymy 🤞

Do góry