reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

No pewnie tak, aczkolwiek najgorsze dla mnie było, ze ginekolog na wizycie tak chwaliła jajnik i endometrium i trzymała za mnie kciuki i się napaliłam.
Czekam do poniedziałku, jak nie będzie okresu to pójdę na betę, testów już robić nie będę 😀
Ja to samo usłyszałam od mojej ginekolog w styczniu i do tej pory się nie udało 🙁 co miesiąc się nastawiałam, ale w tym miesiącu mam nadzieję oczywiście, ale jakoś tak sama czuje że pewnie nie wyjdzie i pierwszy raz nie testuje jak szalona 😅 Mój stary jeszcze nie chce się badać, bo mówi że on słucha lekarzu którzy mówią że dopiero po roku, czym wkurza mnie okrutnie 🤬 A jest 10 lat starszy ode mnie i jego tryb życia wcale nie pomaga 😁 Ale wierzę że wszystkim nam w końcu się uda!

reklama
Ja to samo usłyszałam od mojej ginekolog w styczniu i do tej pory się nie udało 🙁 co miesiąc się nastawiałam, ale w tym miesiącu mam nadzieję oczywiście, ale jakoś tak sama czuje że pewnie nie wyjdzie i pierwszy raz nie testuje jak szalona 😅 Mój stary jeszcze nie chce się badać, bo mówi że on słucha lekarzu którzy mówią że dopiero po roku, czym wkurza mnie okrutnie 🤬 A jest 10 lat starszy ode mnie i jego tryb życia wcale nie pomaga 😁 Ale wierzę że wszystkim nam w końcu się uda!
O tak, znam dobrze ten nie pomagający styl życia

Mój też długo nie chciał iść na badanie nasienia. Wkoncu poszedł w moje urodziny i jaki był zadowolony jak mu dobre parametry wyszły. Ale mówi że już więcej nie pójdzie 🤣

Mój też długo nie chciał iść na badanie nasienia. Wkoncu poszedł w moje urodziny i jaki był zadowolony jak mu dobre parametry wyszły. Ale mówi że już więcej nie pójdzie 🤣
Kurde my tyle mamy wyrzeczeń, badań, zmartwień a oni na jedno głupie badanie zazwyczaj mają problem pójść..Gdzie tu sprawiedliwość 🧐

mój Stary jest 13 lat starszy ale posłusznie idzie w przyszłym tygodniu na badania 😄 chyba trochę po to żebym się odczepiła, bo cały czas mam wrażenie, że to ja robię mega spinę o dziecko a on żyje chwilą i „jak wyjdzie to wyjdzie”.
Wiem, że 9 lat temu robił badania (i parametry wyszly ok) bo ze swoją ex się starali ale dzięki Bogu się nie udało 😅
Mieli nawet 1 próbę inseminacji, do kolejnych nie podeszli bo ona nie chciała.
No cóż, teraz trafił na silniejszą zawodniczkę, od kilku miesięcy odkładam na in vitro 😄

Zamówiłam dziś 7 pinków strumieniowych, skoro tak polecacie 😁 Specjalnie szukałam apteki która wysyła do paczkomatu. Bo jak kurier przyniesie i mój rozpakuje paczkę to pomyśli że coś ze mną nie tak 😅
U mnie już raczej po owulacji, także pozostaje czekać. Może 15.05 zacznę testowanie 🙈
mój jak otworzył szafkę i zobaczył 20 pinków to stwierdził, że „jestem nienormalna..” a ja mu na to: „jestem w takiej grupie gdzie są same nienormalne” 😂🙈

@Moonstone ja sobie daje czas do końca wakacji
.
@Moonstone możesz mnie jednak wykreślić. Owu nie było i w tym cyklu nie będzie

W którym dniu cyklu lekarz może to stwierdzić?
Idę do lekarza w 23 dc i zastanawiam się czy mi coś powie..

Oj to teraz już w ogóle zaczynam wątpić 🥺
Ja mojego męża wysyłam na badania od marca i fakt bez problemu się zgodził pojechał do lekarza w ramach lux med to dostał repremende, że jeszcze nie upłynął rok starań i po co w ogóle chce się badać 🤷
Także w najbliższym czasie ma zrobić badania nasienia prywatnie i zobaczymy co dalej.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mam rozkminy. Pracuję dzisiaj zdalnie, a w sumie nie pracuję tylko siedzę i myślę. Skoro wczoraj w 8dpo test negatywny, to jeśli się później zagnieździ to już ciąża źle rokuje. Wiem, że może minąć 48h od zagnieżdżenia zanim test wykryje w moczu, ale widziałam tu te cienie cienia przy becie 5, a u mnie nic (choć gapiłam się w ten test chyba z godzinę, pod każdym kątem, czy czasem coś nie wyjdzie, jak tak bardzo sobie wyobraziłam że jest tam kreska to nawet potem uwierzyłam że jest 🤣).
Ale wracając na ziemię. Dzisiaj zdecydowanie mocniej bolą mnie piersi, więc okres chyba się nie zbliża. I mam dużo wodnistego, przezroczystego śluzu, a zwykle przed okresem susza.
Więc spirala nakręcenia u mnie na nowo ruszyła 😄😄 niech ktoś odetnie mi myślenie

Do góry