reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

reklama
Witaj w klubie! Trzykrotne tak! 😁

Hahaha, taaak! To tak jak ja 😂

Ja jednak niestety też się nie wpisuję na testowanie, tylko muszę grzecznie poczekać na okres i w kolejnym się wpiszę, ale już się tak wkręciłam że zostaję i kibicuję! 😀
To ja proponuję otworzyć ekipę cheerleaderską 😁😁😁

Hej kobietki nie udzielałam soe na kwietniowkach bo mój cykl beż leków na prolaktyne szalał... więc po lekach okres 11 kwietnia wyruszyłam na monitoring bez wspomagaczy by zobaczyć jak rosną pęcherzyki itp. Wczoraj był 15 dc i pęcherzyk 18mm i endo 8.5 jestem myślami czy to dobrze rokuje..

Mam pytanie o moje długie cykle. Czy to że owulacje mam zawsze po 20 dc jest normalne? Dzisiaj mam 21 dc, a test owulacyjny nadal nie jest pozytywny🤷‍♀️ a potem zawsze 12 dni po owu mam okres.
Czy może być tak, że mój pecherzyk jest już stary jak pęka i przez to nie zachodzę w ciążę?
Moja jedyna ciąża była w cyklu, w którym owu miałam w 19 dc.

Z tego co pamietam 12dniowa faza lutealna jest całkiem w porządku :)
Mam pytanie o moje długie cykle. Czy to że owulacje mam zawsze po 20 dc jest normalne? Dzisiaj mam 21 dc, a test owulacyjny nadal nie jest pozytywny🤷‍♀️ a potem zawsze 12 dni po owu mam okres.
Czy może być tak, że mój pecherzyk jest już stary jak pęka i przez to nie zachodzę w ciążę?
fa

to zależy. Ja w związku z późnymi owulacjami dostaje aromka, ale nie zmieniło to faktu, że pęcherzyki dalej pękają duże, a na ovitrelle nie reaguje.
Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia

No to i ja poproszę o wpisanie na 15.05. po moim zawrotnie krótkim 20 dniowym cyklu liczę że teraz będzie wszystko jak trzeba, owu ma być niby w sobotę. Miała być drożność w czwartek, ale niestety nie udało mi się ogarnąć wolnego (L4 nie wchodzi w gre) więc jeżeli moje ciało nie zrobi sobie ze mnie znowu jaj😂 to drożność zapalnowana na 25.05 ale oby nie było potrzeby 🤞

reklama
Pomijając kwestie, czy jajeczko mam już za stare w tych dniach cyklu, to strasznie wkurzające jest czekanie tak długo na kolejną owulację 🤦‍♀️ zazdroszczę tym, co mają owu książkowe w 14 dc 😄

A bierzesz coś? W sensie jakieś suple

Generalnie chyba jest nawet tak, że ono nie musi pękać jak ma powiedzmy 20mm tylko jest to też jakiś tam rozstrzał (google na szybko mówi 21-25mm, ale widziałam kiedyś 18-28mm) więc w sumie pewnie u każdego może być inaczej.

Ja nie wiem jakie wartości osiągają moje pęcherzyki jak pękają bo nigdy nie miałam porządnego monitoringu - ale we wszystkie 3 ciąże zaszłam raczej później niż wcześniej (tylko w tej ostatniej to porządnie monitorowałam sama swój cykl więc wiem że w okolicach 41dc)

Ale teraz robię dziwne i głupie rzeczy :p do których boję się przyznać, ale jak będę miała jakieś wnioski to napiszę 🤣🙉🙈

Do góry